Eva Longoria denunţă folosirea minorilor la muncile agricole în Statele Unite

Actriţa Eva Longoria a denunţat, joi, în faţa Congresului american, folosirea adolescenţilor pe terenurile agricole din Statele Unite, declarându-şi sprijinul pentru un proiect de lege care vizează ridicarea pragului vârstei minime admise pentru a putea lucra în exploatările agricole.

161 afișări
Imaginea articolului Eva Longoria denunţă folosirea minorilor la muncile agricole în Statele Unite

Eva Longoria denunţă folosirea minorilor la muncile agricole în Statele Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este o tragedie teribilă care are loc în ţara noastră", a declarat Eva Longoria în cadrul unei conferinţe de presă ce a fost organizată, joi, în faţa Capitoliului din Washington.

Actriţa este, totodată, producătoarea documentarului intitulat "The Harvest", care prezintă condiţiile dure de muncă pentru circa 400.000 de minori angajaţi în fermele americane.

Eva Longoria, în vârstă de 36 de ani, a crescut într-o fermă din statul Texas.

Proiectul de lege depus de reprezentanta democrată din California Lucille Roybal-Allard propune ridicarea de la 12 ani la 14 ani a pragului vârstei minime legale pentru a putea obţine un loc de muncă pe terenurile agricole din Statele Unite ale Americii.

Acelaşi proiect propune trecerea de la 16 ani la 18 ani a vârstei minime legale pentru a ocupa un loc de muncă ce este considerat periculos. Textul de lege reduce totodată concentraţia de pesticide la care minorii pot fi expuşi.

Minorii care lucrează în fermele agricole americane prezintă un risc de patru ori mai mare de a abandona sistemul şcolar. În total, 87% dintre adolescenţii folosiţi pe terenurile agricole sunt de origine hispanică.

Potrivit mai multor asociaţii care militează pentru respectarea drepturilor omului, aceşti tineri lucrează adeseori la temperaturi ce depăşesc 35 de grade Celsius, timp de peste 12 ore pe zi.

Eva Longoria a devenit celebră graţie personajului Gabrielle Solis din serialul de televiziune "Desperate Housewives/ Neveste disperate". Cel mai recent rol de pe marele ecran pentru Eva Longoria datează din 2008, când actriţa americană a jucat în comedia "Numai peste cadavrul ei/ Over Her Dead Body".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici