Eveniment interactiv la Cinema Pro cu copiii, în care actriţa Daniela Nane le citeşte celor mici

Eveniment interactiv cu copiii în care actriţa Daniela Nane le citeşte micuţilor, duminică, ora 11:00, la Cinema Pro.

260 afișări
Imaginea articolului Eveniment interactiv la Cinema Pro cu copiii, în care actriţa Daniela Nane le citeşte celor mici

Eveniment interactiv la Cinema Pro cu copiii în care actriţa Daniela Nane le citeşte copiiilor

Spectacol pentru copii interactiv şi cu doză consitentă de umor, în care Daniela Nane vorbeşte cu copiii şi le deschide apetitul pentru lectură, iar poeziile şi fabulele alese îi amuză atât pe cei mici, cât şi pe părinţi.

În plus, copiii vor face cunoştinţă cu mari nume ale literaturii române şi universale: La Fontaine, Grigore Alexandrescu, Marin Sorescu, Steinbeck, Topârceanu şi alţii.

Pianul conduce publicul pe note muzicale semnate de mari compozitori, cum ar fi Rachmaninov, Chopin, Piazzolla, Satie, Massenet sau încântă cu prelucrări folclorice inedite.

Recitalul ridică energia piesă după piesă, construind din momente impetuoase şi impresionante prin virtuozotate şi umor.


 
Daniela Nane este actriţă a Teatrului Bulandra din 1995 şi are o carieră artistică solidă, cu roluri diverse şi complexe, jucând în peste 50 de spectacole de teatru şi filme de lung metraj şi de televiziune, lucrând cu mulţi regizori importanţi. S-a apropiat de poezie în adolescenţă, când ascultă cu admiraţie versurile rostite de George Vraca, Ion Caramitru sau Florian Pittiş şi când a început, timid, să recite primele poeme.

Pianist concertist, solistă Filarmonicii Paul Constantinescu Ploieşti din 2007 Ioana Lupaşcu a fost denumită de presă "o forţă a tinerei generaţii" şi tot presă notă "Viaţă intensă pe care ştie a o redă este secretul artei superior construite a pianistei".

Studentă a marelui pianist rus LAZĂR BERMAN, în Italia , care spunea despre ea că are "imense posibilităţi tehnice şi artistice",  cânta cu toate orchestrele filarmonice naţionale şi colaborează cu mari muzicieni că  Tiberiu Soare, Ionescu-Galaţi, Theo Wolters, Gottfried Rabl, Sabin Pautza. A concertat în toată Europa,  a lansat două cd-uri  şi compozitori contemporani îi dedică lucrări în prima audiţie.

Colaborează adesea cu lumea teatrului participând în diverse spectacole alături de Ion Caramitru, George Banu, Piotr Adamczyck, Richard McCabe, William Nadylam.

Împreună, cele două artiste reuşesc să creeze un spectacol preţios ca o perlă de colecţie, dar plin de energie şi umor care ţine publicul în priză timp de 60 de minute.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici