"Exodus: Zei şi regi" a debutat pe prima poziţie în box office-ul nord-american. Ce filme urmează în top - VIDEO

Filmul "Exodus: Zei şi regi/ Exodus: Gods and Kings", regizat de Ridley Scott, cu Christian Bale şi Sigourney Weaver, a debutat pe prima poziţie în box office-ul nord-american, cu încasări de 24,5 milioane de dolari.

549 afișări
Imaginea articolului "Exodus: Zei şi regi" a debutat pe prima poziţie în box office-ul nord-american. Ce filme urmează în top - VIDEO

"Exodus: Zei şi regi" a debutat pe prima poziţie în box office-ul nord-american. Ce filme urmează în top

Filmul "Exodus: Zei şi regi/ Exodus: Gods and Kings", în regia lui Ridley Scott, cu Christian Bale, Sigourney Weaver, Joel Edgerton şi Aaron Paul în distribuţie, este o ecranizare a poveştii biblice a fugii evreilor din Egipt, sub conducerea lui Moise, în căutarea Pământului Făgăduinţei. În film, Moise, interpretat de Christian Bale, se ridică împotriva faraonului Ramses, interpretat de Joel Edgerton, şi porneşte, în fruntea a 600.000 de sclavi evrei, într-o călătorie extraordinară, evadând din Egipt şi ferindu-se de terifiantele urgii ce se abat asupra regatului lui Ramses, potrivit boxofficemojo.com.

Pe locul al doilea s-a clasat filmul "Jocurile foamei: Revolta - Partea I", al treilea din franciza de succes "Hunger Games", cu încasări de 13,2 milioane de dolari de vineri până duminică, în al patrulea weekend de difuzare. Filmul continuă povestea lui Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), care se recuperează după extenuantele Jocuri ale Foamei şi devine un simbol al speranţelor oamenilor din ţinutul Panem, populaţie aflată în continuare sub tirania Capitoliului. De această dată, Katniss va avea o surpriză legată de Peeta Mellark (Josh Hutcherson), care, după ce a fost răpit la finalul filmului precedent, va reapărea într-o postură neaşteptată. Filmul este regizat de Francis Lawrence şi îi are în distribuţie pe Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Donald Sutherland, dar şi pe regretatul actor Philip Seymour Hoffman.

Animaţia "Pinguinii din Madagascar/ The Penguins of Madagascar", regizată de Simon J. Smith şi Eric Darnell, s-a clasat pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 7,3 milioane de dolari, în al treilea weekend de difuzare. Filmul, care îi are ca protagonişti pe amuzanţii şi inteligenţii pinguini ce au apărut în franciza "Madagascar" şi sunt vedetele propriului serial de desene animate, îi aduce pe marile ecrane pe amuzanţii Skipper (Căpitanul, n.r.), Kowalski, Rico şi Private (Soldatul, n.r.), ce se aliază cu organizaţia sub acoperire The North Wind (Vântul nordic, n.r.), reprezentată de un agent secret a cărui voce îi aparţine actorului britanic Benedict Cumberbatch, pentru a-l opri pe maleficul Dr. Octavius Brine de la a distruge lumea. Vocea personajului negativ este asigurată de John Malkovich.

Comedia "Top Five", regizată de Chris Rock, în care acesta joacă alături de Rosario Dawson şi Kevin Hart, a debutat pe poziţia a patra în box office-ul nord american, obţinând încasări de 7,21 de milioane de dolari. Filmul prezintă încercările unui actor de stand-up comedy de a reuşi în calitate de actor dramatic când logodnica sa, care este vedeta unui show de tip reality TV, îl convinge să transmită în direct nunta, în cadrul emisiunii sale de televiziune.

Filmul de desene animate "Cei 6 super eroi/ Big Hero 6", produs de Marvel Studios şi Walt Disney şi regizat de Don Hall şi Chris Williams, a ocupat locul al cincilea, cu încasări de 6,14 milioane de dolari în al şaselea weekend de difuzare. Animaţia prezintă legătura specială ce se formează între un mic geniu al tehnologiei, Hiro Hamada, şi un robot uriaş gonflabil, Baymax, care, împreună cu un grup de prieteni tehnologizaţi, luptă pentru apărarea oraşului San Fransokyo de un complot criminal ce încearcă distrugerea metropolei.

Locul al şaselea în topul încasărilor de vineri până duminică din cinematografele nord-americane a revenit peliculei "Interstellar: Călătorind prin Univers", regizată de Chris Nolan, care a obţinut 5,5 milioane de dolari în al şaselea weekend de difuzare. Cu Matthew McConaughey şi Anne Hathaway în rolurile principale, filmul "Interstellar: Călătorind prin Univers" îi poartă pe spectatori într-o spectaculoasă călătorie în spaţiu, care depăşeşte limitele imaginabilului şi le oferă o experienţă unică, interstelară.

Comedia "Şefi de coşmar 2/ Horrible Bosses 2", regizată de Sean Anders, s-a situat pe locul al şaptelea în box office, cu încasări de 4,63 de milioane de dolari de vineri până duminică, în al treilea weekend de difuzare. Filmul îi are în distribuţie pe Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day, Jennifer Aniston, Christoph Waltz şi Jamie Foxx. Cei trei protagonişti, Dale, Kurt şi Nick, decid să îşi înceapă propria afacere, dar lucrurile nu merg cum au plănuit din cauza unui investitor viclean ce îi convinge pe cei trei să se implice într-o operaţiune de răpire, care nu se poate încheia cu bine.

Pelicula "Mai tăntălău, mai gogoman/ Dumb and Dumber To", regizată de Bobby Farrelly şi Peter Farrelly, avându-i în distribuţie pe Jeff Daniels, Jim Carrey, Laurie Holden şi Kathlene Huslin, s-a clasat pe locul al optulea în box office-ul nord-american, cu încasări de 2,757 demilioane de dolari în al cincilea weekend de difuzare. Filmul îi are ca protagonişti pe Lloyd şi Harry, care, la 20 de ani după prima lor aventură, pornesc într-o nouă călătorie pentru a o găsi pe fiica lui Harry, despre care acesta tocmai a aflat că există şi care a fost dată spre adopţie imediat după naştere.

Locul al nouălea a revenit filmului "The Theory of Everything", cu încasări de 2,525 de milioane de dolari, în al şaselea weekend de difuzare. În "The Theory of Everything", regizat de James March, spectatorul descoperă viaţa intimă a lui Stephen Hawking, savantul britanic fascinat de timp şi de originile Universului. Cartea sa "Scurtă istorie a timpului" este un bestseller mondial. Pe scurt, existenţa lui ar fi putut fi alta: era încă student la Cambridge când a fost diagnosticat cu scleroză laterală amiotrofică (boala Lou Gehrig). Medicii i-au mai dat cel mult doi ani de trăit. Boala a avansat progresiv de-a lungul anilor, lăsându-l complet paralizat. Cu toate acestea, savantul britanic a continuat să trăiască şi are în prezent vârsta de 72 de ani. Filmul care îi este dedicat vrea să demonstreze că, fără energia soţiei sale Jane, care i-a consacrat 25 de ani de viaţă şi i-a dăruit trei copii, Stephen Hawking nu ar fi putut să îşi finalizeze opera. Bazându-se pe prestaţiile actorilor britanici Eddie Redmayne şi Felicity Jones, lungmetrajul "The Theory of Everything" reprezintă adaptarea cinematografică a unei cărţi scrise chiar de Jane Hawking.

Filmul "Wild", regizat de Jean-Marc Vallée, cu Reese Witherspoon şi Laura Dern, s-a clasat pe poziţia a zecea, cu încasări de 1,55 de milioane de dolari, în al doilea weekend de difuzare. "Wild" este un film biografic şi spune povestea unei tinere care face o excursie montană, pe un traseu de peste 1.600 de kilometri, ca o metodă de a-şi reveni după un eveniment nefericit din viaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici