Expoziţie cu instantanee din viaţa şi creaţia toboşarului Ringo Starr, vernisată la Los Angeles

Ringo Starr, toboşarul trupei The Beatles, prezintă, într-o expoziţie intitulată "Ringo: Peace & Love", instantanee din viaţa şi creaţia sa muzicală, aceasta urmând să fie vernisată joi, la Muzeul Grammy din Los Angeles.

130 afișări
Imaginea articolului Expoziţie cu instantanee din viaţa şi creaţia toboşarului Ringo Starr, vernisată la Los Angeles

Ringo Starr (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe de o parte, expoziţia artistului în vârstă de 72 de ani oferă o privire în profunzime asupra carierei sale, care a luat avânt odată cu succesul trupei britanice The Beatles.

Expoziţia include kitul de toboşar al lui Ringo Starr folosit în timpul concertului susţinut în emisiunea de televiziune "The Ed Sullivan Show", dar şi costumul pe care acesta l-a purtat în perioada înregistrărilor pentru albumul "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band", realizate între anii 1966 şi 1967.

Ringo Starr a oferit echipei Reuters un tur al expoziţiei, care va rămâne deschisă până în martie 2014. Expoziţia include suveniruri din perioada de glorie a trupei, "Beatlemania", atunci când formaţia a concertat pe Stadionul Shea din New York, eveniment la care au participat peste 55.000 de persoane.

"Concertul de pe Shea Stadium a avut cea mai mare audienţă de până atunci, a fost pentru prima dată când cineva a cântat pe un stadion şi am fost foarte uimiţi", a declarat Ringo Starr.

Trupa The Beatles a fost formată de John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr în Liverpool în anul 1960.

Paul McCartney şi Ringo Starr sunt singurii membri care mai trăiesc, după ce John Lenon a murit împuşcat în 1980, la New York, iar George Harrison a murit de cancer pulmonar în 2001.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici