Facebook angajează 3.000 de oameni pentru a elimina cât mai repede postările LIVE ce conţin acte de violenţă

Facebook a anunţat că va angaja 3.000 de oameni pentru a descoperi şi elimina cât mai repede postările live ce conţin acte de violenţă, precum sinucideri, violuri sau bătăi, scrie CNET.

Urmărește
1231 afișări
Imaginea articolului Facebook angajează 3.000 de oameni pentru a elimina cât mai repede postările LIVE ce conţin acte de violenţă

Facebook angajează 3.000 de oameni pentru a elimina cât mai repede postările LIVE ce conţin acte de violenţă

Reţeaua socială a promovat serviciul de live streaming printre utilizatori, însă acesta a fost folosit şi de persoane care au filmat în direct crime, sinucideri, bătăi sau violuri, pe care toată lumea să le vadă.

Miercuri, CEO-ul Mark Zuckerberg a anunţat că va angaja încă 3.000 de persoane pentru a monitoriza videoclipurile Facebook live pe care compania le primeşte în fiecare săptămână. Cu toate că echipa are deja 4.500 de oameni în acest departament, numărul nu a fost suficient.

Pe 16 aprilie, un bărbat din Cleveland a ucis o persoană în vârstă pe Facebook Live, promovând ideea de crimă. În săptămâna următoare, un bărbat din Thailanda şi-a ucis fiica de 11 luni şi apoi s-a sinucis pe platforma publică, iar la începutul anului, poliţia din Chicago a arestat patru suspecţi după ce un bărbat a fost răpit, sechestrat şi torturat într-un serviciu de live streaming.

"Săptămâna trecută am primit un raport potrivit căruia cineva care transmitea Live se gândea la sinucidere. Am apelat imediat la autorităţile în cauză care l-au împiedicat să comită gestul", a scris Zuckerberg miercuri într-o postare pe Facebook. "În alte cazuri, nu am fost atât de norocoşi".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici