Facebook angajează 3.000 de oameni pentru a elimina cât mai repede postările LIVE ce conţin acte de violenţă

Facebook a anunţat că va angaja 3.000 de oameni pentru a descoperi şi elimina cât mai repede postările live ce conţin acte de violenţă, precum sinucideri, violuri sau bătăi, scrie CNET.

1229 afișări
Imaginea articolului Facebook angajează 3.000 de oameni pentru a elimina cât mai repede postările LIVE ce conţin acte de violenţă

Facebook angajează 3.000 de oameni pentru a elimina cât mai repede postările LIVE ce conţin acte de violenţă

Reţeaua socială a promovat serviciul de live streaming printre utilizatori, însă acesta a fost folosit şi de persoane care au filmat în direct crime, sinucideri, bătăi sau violuri, pe care toată lumea să le vadă.

Miercuri, CEO-ul Mark Zuckerberg a anunţat că va angaja încă 3.000 de persoane pentru a monitoriza videoclipurile Facebook live pe care compania le primeşte în fiecare săptămână. Cu toate că echipa are deja 4.500 de oameni în acest departament, numărul nu a fost suficient.

Pe 16 aprilie, un bărbat din Cleveland a ucis o persoană în vârstă pe Facebook Live, promovând ideea de crimă. În săptămâna următoare, un bărbat din Thailanda şi-a ucis fiica de 11 luni şi apoi s-a sinucis pe platforma publică, iar la începutul anului, poliţia din Chicago a arestat patru suspecţi după ce un bărbat a fost răpit, sechestrat şi torturat într-un serviciu de live streaming.

"Săptămâna trecută am primit un raport potrivit căruia cineva care transmitea Live se gândea la sinucidere. Am apelat imediat la autorităţile în cauză care l-au împiedicat să comită gestul", a scris Zuckerberg miercuri într-o postare pe Facebook. "În alte cazuri, nu am fost atât de norocoşi".

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici