Femeie de serviciu, dată afară pentru că a mâncat un sandviş uitat pe masă, după o şedinţă

  • O femeie de serviciu la o firmă de avocatură de top din Londra a fost concediată pentru că a mâncat un sandviş cu ton de 1,90 dolari, lăsat pe masă după o şedinţă.
  • Femeia, mamă singură, a fost dată afară chiar înainte de Crăciun.
3722 afișări
Imaginea articolului Femeie de serviciu, dată afară pentru că a mâncat un sandviş uitat pe masă, după o şedinţă

Sursa foto: Pexels

RollOnFriday, un site de ştiri juridice, a relatat că femeia de serviciu, Gabriela Rodriguez, a fost concediată de serviciul de curăţenie comercială care o angaja, chiar înainte de Crăciunul din 2023.

Rodriguez, o mamă singură din Ecuador, ar fi fost concediată după ce firma de avocatură, Devonshires Solicitors, s-a plâns companiei că Rodriguez a mâncat un sandviş cu ton, în valoare de aproximativ 1,90 dolari.

Sandvişul în cauză fusese lăsat după o întâlnire la firma de 235 de avocaţi şi trebuia aruncat, potrivit RollOnFriday.

Un purtător de cuvânt al Devonshires Solicitors a declarat pentru The Post că nu a făcut o "plângere formală" împotriva lui Rodriguez, insistând că nu a "cerut să se ia nicio măsură împotriva ei".

Total Clean susţine, însă, că Rodriguez a comis un furt prin faptul că a mâncat resturile din sandvişul cu ton.

După aflarea veştii că Rodriguez a fost concediată, membrii sindicatului United Voices of the World s-au adunat în faţa birourilor Devonshires cu 100 de conserve de ton, 300 de sandvişuri împachetate de mână, baloane în formă de inimă şi scrisori de apreciere la adresa femeii, potrivit The Guardian.

Între timp, Rodriguez însăşi a protestat şi ea faţă de decizie, a relatat The Guardian, susţinând că a fost concediată pentru discriminare rasială indirectă.

Petros Elia, secretarul general al UVW - care reprezintă un număr mare de femei de serviciu din Marea Britanie, dintre care majoritatea sunt lucrători migranţi - a declarat: "Doar pentru că le curăţăm mizeria, nu înseamnă că ne pot trata ca pe nişte gunoaie".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici