Femeile preferă bărbaţii care conduc maşini scumpe

Femeile se simt mai atrase de bărbaţii care conduc maşini scumpe, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii britanici, publicat în revista British Journal of Psychology, informează insureandgo.com.

416 afișări
Imaginea articolului Femeile preferă bărbaţii care conduc maşini scumpe

Femeile preferă bărbaţii care conduc maşini scumpe (Imagine: Mediafax Foto)

O echipă de cercetători de la University of Wales Institute din Cardiff (Marea Britanie) le-a prezentat femeilor participante la acest sondaj fotografii ale aceluiaşi bărbat conducând două automobile diferite: un Bentley Continental argintiu, în valoare de 70.000 de lire sterline (aproximativ 75.000 de euro) şi un model vechi Ford Fiesta.

În mod deloc surprinzător, toate cele 120 de femei participante la sondaj, cu vârstele cuprinse între 21 şi 40 de ani, au declarat că bărbatul din maşina în valoare de 75.000 de euro era mai seducător.

Michael Dunn, profesor la Universitatea din Cardiff şi, totodată, autorul studiului, a spus că, în schimb, bărbaţii sunt interesaţi de înfăţişarea femeilor şi nu de modelul de automobil pe care acestea îl conduc.

Bărbaţii, testaţi în acelaşi fel ca şi femeile, nu s-au lăsat impresionaţi de maşinile conduse de reprezentantele sexului frumos, ci le-au judecat pe acestea exclusiv în funcţie de chipurile şi siluetele lor.

Donna Dawson, psiholog specializat în analiza personalităţii, a comportamentului şi a relaţiilor de cuplu, a declarat pentru cotidianul The Scotsman că aceste rezultate nu o surprind deloc: "Cred că femeile au căutat întotdeauna bărbaţi care să posede o anumită siguranţă financiară, iar automobilul este dovada acestei siguranţe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici