Filmele "Get Out" şi "Wonder Woman", nominalizate la premiile Sindicatului producătorilor americani

"Get Out" şi "Wonder Woman", două dintre peliculele considerate favorite în cursa pentru trofeele Oscar 2018, au fost nominalizate, alături de alte nouă filme, la ediţia de anul acesta a premiilor acordate de Sindicatul producătorilor americani (Producers Guild of America, PGA), potrivit Variety.

201 afișări
Imaginea articolului Filmele "Get Out" şi "Wonder Woman", nominalizate la premiile Sindicatului producătorilor americani

Filmele "Get Out" şi "Wonder Woman", nominalizate la premiile Sindicatului producătorilor americani

"The Big Sick", de Michael Showalter, "Call Me by Your Name", de Luca Guadagnino, "Dunkirk", de Christopher Nolan, "Get Out", de Jordan Peele, "I, Tonya", de Craig Gillespie, "Lady Bird", de Greta Gerwig, "Molly's Game", de Aaron Sorkin, "The Post", de Steven Spielberg, "The Shape of Water", de Guillermo del Toro, "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", de Martin McDonagh, şi "Wonder Woman", de Patty Jenkins, sunt cele 11 lungmetraje nominalizate anul acesta la premiul pentru cel mai bun film (Darryl F. Zanuck Award) decernat de Producers Guild of America.

PGA a anunţat, de asemenea, titlurile celor cinci producţii care au fost nominalizate la categoria "cel mai bun film de animaţie: "The Boss Baby", "Coco", "Despicable Me 3", "Ferdinand" şi "The Lego Batman Movie".

Câştigătorii vor fi anunţaţi în timpul celei de-a 29-a gale PGA, care va avea loc pe 20 ianuarie, la Beverly Hilton Hotel din Beverly Hills, Los Angeles.

Lungmetrajul "The Shape of Water" este marele favorit, cu şapte nominalizări, la gala Globurilor de Aur, care va avea loc duminică seară, la Los Angeles, urmat, cu şase selecţii, de filmele "The Post" şi "Three Billboards".

"Wonder Woman" este filmul cu cele mai mari încasări între nominalizaţii la premiile PGA, cu 821 de milioane de dolari la nivel mondial, urmat de "Dunkirk", cu 525 de milioane de dolari, şi de "Get Out", cu 254 de milioane de dolari.

Mulţi dintre cei aproximativ 8.200 de membri ai Sindicatului producătorilor americani fac parte şi din Academia de film americană, organizaţia care acordă premiile Oscar, iar preferinţele lor reprezintă un indicator viabil în cursa pentru obţinerea acestor statuete. În 19 din cei 28 de ani ai galei PGA, câştigătorul premiului Sindicatului producătorilor americani a primit şi premiul Oscar pentru cel mai bun film.

În 2017 şi 2016, părerile Academiei americane şi ale PGA nu au coincis. Anul trecut, premiul Oscar i-a revenit peliculei "Moonlight", în timp ce PGA a premiat "La La Land", iar, în 2016, trofeul Academiei americane a mers la producătorii lungmetrajului "Spotlight", în timp ce sindicatul a premiat pelicula "The Big Short".

În schimb, în cei opt ani anteriori lui 2016, lungmetrajul premiat de Sindicatul producătorilor americani a primit şi Oscarul pentru cel mai bun film: 2015 - "Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman", de Alejandro González Iñárritu, 2014 - "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", de Steve McQueen, 2013- "Argo", de Ben Affleck, 2012 - "Artistul/ The Artist", de Michel Hazanavicius, 2011- "Discursul regelui/ The King's Speech", de Tom Hooper, 2010 - "Misiuni periculoase/ The Hurt Locker", de Kathryn Bigelow, 2009 - "Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire", de Danny Boyle, 2008 - "Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country for Old Men", de Joel şi Ethan Coen.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici