Filmul "Puzzle", de Andrei Zincă, are premiera în cinematografele româneşti pe 24 mai - FOTO

Debutul în regia de lungmetraj al lui Andrei Zincă, "Puzzle", care îi are în distribuţie pe Cătălina Mustaţă, Adrian Titieni, Dan Nuţu şi Şerban Ionescu, va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 24 mai.

830 afișări
Imaginea articolului Filmul "Puzzle", de Andrei Zincă, are premiera în cinematografele româneşti pe 24 mai - FOTO

Filmul "Puzzle", de Andrei Zincă, are premiera în cinematografele româneşti pe 24 mai

Scenariul semnat de Andrei Zincă şi Adrian Lustig este inspirat de piesa de teatru "Rendez vous pe întuneric", de Mario Diament, iar producătorul filmului este Vlad Păunescu, cel care conduce echipa casei de producţie Castel Film, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Bazându-se pe o carieră de succes în televiziune, consolidată în Statele Unite, Andrei Zincă abordează cinema-ul cu o poveste despre dragoste, pasiune, trădare, adaptată realităţilor contemporane.

"«Puzzle» este filmul unei relaţii de iubire diferite, cu un final neaşteptat. Fiecare personaj are o poveste aparent independentă de a celorlalţi, până când liniile dramatice ajung să se unească într-una singură. Destinele se încrucişează fără ca personajele să fie conştiente de cauza determinantă: iubirea este inevitabilă. (…) Fiecare personaj din puzzle-ul nostru trăieşte o experienţă diferită de iubire, dar unul singur recunoaşte iubirea necondiţionată", spune Andrei Zincă.

În România postrevoluţionară, valorile au suferit o schimbare dramatică, determinând transformarea multor destine individuale. Un executor judecătoresc de 51 de ani (Adrian Titieni), frustrat de existenţa lui solitară şi lipsită de pasiune, îşi dă seama că cei din jurul său nu fac altceva decât să se folosească de el. Deşi are o familie frumoasă şi este căsătorit de mulţi ani cu Lena (Cătălina Mustaţă), el îşi dă seama că singurul prieten îi este un bătrân scriitor orb (Dan Nuţu), pe care îl cunoaşte când ajunge să îl evacueze din propria locuinţă.

Inspirat de gândirea acestuia, găseşte curajul să treacă dincolo de toate regulile pe care le acceptase în viaţă. Astfel, va regăsi bucuria unei existenţe libere şi pasionante şi ajunge să se îndrăgostească de o femeie mult mai tânără decât el (Tünde Skovràn). Pentru ea, va fi gata să sacrifice tot ceea ce construise până atunci: căsătoria, slujba, poziţia socială. Până la urmă, însă, descoperă că, din nou, a fost doar folosit.

"Puzzle" reuneşte o distribuţie de excepţie, începând cu Dan Nuţu, care revine la film după mai bine de 30 de ani, de când a părăsit ţara şi a abandonat actoria. După o lungă absenţă, revin pe marele ecran şi actriţele Ioana Pavelescu şi Rodica Mandache, alături de Cătălina Mustaţă şi Adrian Titieni, artişti consacraţi ai generaţiilor mai noi, şi Tünde Skovràn, care se află la debut. "Puzzle" este şi pelicula în care regretatul actor Şerban Ionescu semnează ultimul rol în film din cariera sa.

Imaginea filmului este semnată de Dan Alexandru, sunetul, de Dragoş Stanomir, câştigător al unui premiu Emmy, scenografia aparţine cuplului Călin şi Gloria Papură, costumele sunt create de Oana Păunescu şi Oana Drăghici, iar muzica este compusă de Daniel Mănoiu şi Petru Mărgineanu. Montajul de imagine şi sunet (Studioul Empire Video Productions) şi premixajul filmului (Studioul Square Sound) au fost realizate în Bucureşti. Mixajul final (Studioul Todd A.O.) a fost făcut în Los Angeles. Filmările au avut loc în Bucureşti şi pe platourile de la Castel Film. Bugetul filmului a fost de aproximativ 1 milion de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici