Filmul SF 3D "Avatar", marele câştigător la gala Saturn Awards 2010

Filmul SF 3D "Avatar", de James Cameron, a dominat cea de-a 36-a gală Saturn Awards, care a avut loc joi, în oraşul Burbank din statul american California, impunându-se la nouă din cele zece categorii la care a fost nominalizat, informează aceshowbiz.com.

247 afișări
Imaginea articolului Filmul SF 3D "Avatar", marele câştigător la gala Saturn Awards 2010

Filmul SF 3D "Avatar", marele câştigător la gala Saturn Awards 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spectaculosul SF 3D regizat de James Cameron, filmul cu cele mai mari încasări din toate timpurile - 2,7 miliarde de dolari -, a fost desemnat "cel mai bun lungmetraj SF", iar actorii Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang şi Sigourney Weaver au triumfat fiecare la categoriile "cel mai bun actor în rol principal", "cea mai bună actriţă în rol principal", "cel mai bun actor în rol secundar", respectiv "cea mai bună actriţă în rol secundar".

James Cameron s-a impus la categoriile "cel mai bun regizor" şi "cel mai bun scenarist", fiind recompensat şi cu un premiu special, The Visionary Award.

Celelalte două trofee primite de "Avatar" le-au revenit compozitorului James Horner, pentru cea mai bună coloană sonoră, şi lui Rick Carter şi Robert Stromberg, pentru cele mai bune decoruri.

Un alt lungmetraj recompensat la gala Saturn Awards 2010 a fost "Cei ce veghează/ Watchmen", desemnat "cel mai bun film fantasy" şi câştigător la categoria "cele mai bune costume". Deşi "Star Trek" şi "District 9" au fost învinse de "Avatar" la aproape toate categoriile, aceste două pelicule au primit totuşi fiecare câte un Saturn Award.

Lungmetrajul "Star Trek", regizat de J.J. Abrams, a câştigat premiul categoriei "cel mai bun machiaj", iar "District 9", regizat de Neill Blomkamp, a fost desemnat "cel mai bun film internaţional".

Printre ceilalţi câştigători se numără "Târâtă în iad/ Drag Me To Hell", desemnat "cel mai bun film horror", "Ticăloşi fără glorie", desemnat "cel mai bun film de acţiune/ aventuri/ thriller", iar pelicula "Monştri contra extratereştri/ Monsters vs. Aliens" s-a impus la categoria "cel mai bun film de animaţie".

În timpul acestei gale au fost acordate şi câteva premii speciale. Roberto Orci şi Alex Kurtzman au primit George Pal Memorial Award, Lauren Shuler Donner a fost recompensată cu Producers Showcase Award, iar Irvin Kershner a primit premiul pentru întreaga carieră.

Premiile Saturn au fost create în 1972, de Academy of Science Fiction, Fantasy & Horror din SUA, pentru recompensarea valorii producţiilor SF, fantasy şi horror.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici