Filmul "The Social Network", despre viaţa creatorului reţelei Facebook, va fi lansat pe 1 octombrie

Lungmetrajul "The Social Network", regizat de David Fincher şi produs de studiourile Columbia Pictures, despre viaţa creatorului reţelei Facebook, Mark Zuckerberg, va fi lansat în Statele Unite ale Americii pe 1 octombrie.

144 afișări
Imaginea articolului Filmul "The Social Network", despre viaţa creatorului reţelei Facebook, va fi lansat pe 1 octombrie

Filmul "The Social Network", despre viaţa creatorului reţelei Facebook, va fi lansat pe 1 octombrie

Studiourile Columbia Pictures au prezentat, duminică, afişul original al acestui proiect cinematografic, în care mesajul "Nu ajungi la 500 de milioane de prieteni fără să îţi faci câţiva inamici", scris cu majuscule, este imprimat pe faţa tânărului actor Jesse Eisenberg, intrepretul lui Mark Zuckerberg, informează news.cnet.com.

Aaron Sorkin, scenaristul serialului de televiziune "Viaţa la Casa Albă/ The West Wing", semnează scenariul acestui lungmetraj, realizat pe baza biografiei neoficiale a lui Zuckerberg, intitulată "The Accidental Billionaires", scrisă de Ben Mezrich.

Mark Zuckerberg, născut pe 14 mai 1984, este un analist programator american. În perioada studenţiei, petrecută la Harvard, el a creat reţeaua de socializare Facebook, împreună cu alţi doi studenţi la informatică şi, totodată, colegii săi de cameră - Dustin Moskovitz şi Chris Hughes. În 2008, revista Time l-a inclus pe Mark Zuckerberg în topul celor mai influente persoane din lume.

Facebook reprezintă în acest moment una dintre cele mai populare reţele de socializare din lume. Utilizatorii pot intra în această reţea şi pot interacţiona din orice loc unde există acces la internet. În prezent, Facebook are peste 500 de milioane de utilizatori activi.

Potrivit nesw.cnet.com, studiourile Columbia Pictures intenţionează să amâne lansarea filmului "Restless", în regia lui Gus Van Sant, până în ianuarie 2011, pentru a-şi concentra eforturile financiare şi de marketing asupra filmului "The Social Network", despre care se afirmă tot mai mult la Hollywood că ar putea deveni un concurent serios la Oscarurile de anul viitor.

David Fincher a realizat precedentele lui lungmetraje - "Strania poveste a lui Benjamin Button" şi "Zodiac" - în colaborare cu studiourile Paramount.

David Fincher a devenit cunoscut pentru stilul său dark-cinema, în special pentru filmele "Fight Club" şi "Se7en".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici