Finala Eurovision 2009 va avea loc pe 16 mai

A 54-a ediţie a Concursului Internaţional de Interpretare Eurovision, care va avea loc, anul viitor, la Moscova, se va desfăşura între 12 şi 16 mai.

19 afișări
Imaginea articolului Finala Eurovision 2009 va avea loc pe 16 mai

Finala Eurovision 2009 va avea loc pe 16 mai

Astfel, cele două semifinale ale concursului au fost programate pentru 12, respectiv 14 mai, iar finala va avea loc pe 16 mai 2009, într-o zi de sâmbătă, se arată pe site-ul evenimentului.

Svante Stockselius, Executive Supervisor al Eurovision Song Contest din partea European Broadcasting Union (EBU), a avut, la Moscova, o întâlnire cu organizatorii ediţiei 2009 a concursului, de la victoria lui Dima Bilan, din mai, la Belgrad.

"Eurovision Song Contest este un proiect extrem de provocator, dar sunt sigur că televiziunea Channel One va reuşi să realizeze o producţie de cel mai înalt nivel", a declarat Stockselius după vizita de la Moscova.

Channel One a propus EBU ca ediţia de anul viitor a Eurovision să aibă loc la arena Olimpiisky, o sală din capitala rusă. Aceasta a fost construită în 1980 pentru Olimpiada de vară şi a găzduit meciuri de basket şi box şi are o capacitate maximă de 80.000 de locuri, cu toate că, pentru evenimentele televizate, aceasta se reduce undeva între 10.000 şi 16.000 de locuri.

Propunerea Channel One va fi analizată de EBU, iar confirmarea finală va fi acordată la sfârşitul verii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici