Firma care administrează averea lui Michael Jackson, datoare la fisc

Firma care administrează averea defunctului Michael Jackson are datorii la fiscul american în valoare de 702 milioane de dolari, a anunţat agenţia de administrare fiscală din SUA, care acuză societatea că a subevaluat, cu mai multe sute de milioane de dolari, anumite bunuri ale starului.

409 afișări
Imaginea articolului Firma care administrează averea lui Michael Jackson, datoare la fisc

Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Astfel sumele determinate ca taxe şi impozite de fiscul american (Internal Revenue Service, IRS) nu corespund valorilor comunicate de cei care administrează averea lăsată de Michael Jackson.

Jackson a murit pe 25 iunie 2009, chiar în perioada în care se depun declaraţiile de venituri. Beneficiarii averii lui sunt mama sa, Katherine Jackson, cei trei copii ai cântăreţului - Paris, Prince Michael şi Prince Michael II, cunoscut şi ca "Blanket", a căror custodie este împărţită de bunica şi un văr al lor, TJ - şi mai multe organizaţii caritabile.

Avocatul John Branca şi producătorul muzical John McClain au fost numiţi administratori ai fondului, într-un testament pe care Michael Jackson l-a semnat cu mult timp înainte de a muri.

În declaraţia de venituri din 2009 figura suma de 7 milioane de dolari ca taxe şi impozite pe averea de atunci a artistului.

În mai anul acesta, IRS a trimis un ordin pentru plata unor taxe în valoare de 505,1 milioane de dolari şi penalizări de 196,9 milioane de dolari, potrivit unor documente oficiale.

Michael Jackson a murit la vârsta de 50 de ani, în 2009, în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului său personal Conrad Murray. Medicul a fost condamnat, în noiembrie 2011, la patru ani de închisoare pentru omucidere involuntară, dar ar putea fi eliberat pentru bună purtare peste două luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici