Forbes: Warren Buffett, mai bogat decât Bill Gates

Warren Buffett, proprietarul companiei de investiţii Berkshire Hathaway, a devenit cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată la 62 de miliarde de dolari, devansându-l astfel pe co-fondatorul Microsoft, Bill Gates, care a dominat clasamentul Forbes în ultimii 13 ani.

62 afișări
Imaginea articolului Forbes: Warren Buffett, mai bogat decât Bill Gates

Forbes: Warren Buffett, mai bogat decât Bill Gates (Sursa: Mediafax Foto)

Averea lui Buffett a crescut, în decurs de un an, cu zece miliarde de dolari, potrivit clasamentului realizat de publicaţia Forbes.

Bill Gates se află pe poziţia a treia a clasamentului, cu o avere de 58 de miliarde de dolari, în creştere cu două miliarde de dolari faţă de martie anul trecut, fiind devansat şi de omul de afaceri mexican Carlos Slim Helu, care are o avere estimată la 60 de miliarde de dolari, cu 11 miliarde de dolari mai mult decât în martie 2007.

Potrivit Forbes, Gates ar fi fost la fel de bogat sau chiar mai bogat decât Bufett dacă Microsoft nu ar fi lansat oferta de preluare a Yahoo!, la începutul lunii februarie.

Acţiunile Microsoft au scăzut cu 15% între 31 ianuarie, cu o zi înainte ca Microsoft să anunţe oferta pentru Yahoo!, şi 11 februarie, dată până la care au fost luat în calcul preţul acţiunilor, la realizarea topului, precizează Forbes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici