Fotografa Eve Arnold, cunoscută pentru portretele realizate actriţei Marilyn Monroe, a murit

Fotojurnalista americană Eve Arnold, cunoscută pentru portretele fotografice pe care le-a realizat unor celebrităţi precum Marilyn Monroe şi Marlene Dietrich, a murit, miercuri, la vârsta de 99 de ani, a anunţat, joi, agenţia Magnum, cu care artista a colaborat multe decenii.

162 afișări
Imaginea articolului Fotografa Eve Arnold, cunoscută pentru portretele realizate actriţei Marilyn Monroe, a murit

Marilyn Manroe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu mare tristeţe, Magnum Photos anunţă decesul fotografei americane Eve Arnold, care s-a stins din viaţă pe 4 ianuarie 2012", se afirmă într-un comunicat postat pe site-ul agenţiei.

Eve Arnold, care ar fi împlinit vârsta de 100 de ani pe 21 aprilie, a murit la Londra, a precizat purtătorul de cuvânt al acestei agenţii newyorkeze.

Născută la Philadelphia, în nord-estul Statelor Unite, Eve Arnold era considerată unul dintre "membrii de prim rang" ai agenţiei Magnum, pentru care a început să lucreze cu normă întreagă în 1957.

Printre fotografiile sale cele mai cunoscute se numără portrete ale actriţelor Marilyn Monroe şi Marlene Dietrich, dar şi diverse reportaje fotografice despre fosta U.R.S.S., Afganistan, Africa de Sud, Egipt şi mai ales China.

Din 1962, Eve Arnold locuia la Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici