Francesca Hilton, singura fiică a actriţei Zsa Zsa Gabor din cele 9 căsnicii ale sale, a murit

Francesca Hilton, fiica actriţei Zsa Zsa Gabor şi a fondatorului imperiului hotelier Hilton, a murit luni, la vârsta de 67 de ani, la Los Angeles, a anunţat agentul său.

1012 afișări
Imaginea articolului Francesca Hilton, singura fiică a actriţei Zsa Zsa Gabor din cele 9 căsnicii ale sale, a murit

Francesca Hilton (Imagine: Hepta)

Francesca Hilton, singura fiică a celebrei Zsa Zsa Gabor din toate cele nouă căsnicii ale acesteia, a murit luni seară, la spitalul Cedar Sinai, iar cauza morţii ar putea fi un infarct sau un atac vascular cerebral, a precizat agentul său, Edward Lozzi.

Francesca Hilton se afla într-un conflict deschis în ultimii ani cu actualul soţ al mamei sale, în vârstă de 97 de ani, Frederik von Anhalt, care a împiedicat-o să o vadă pe Zsa Zsa Gabor.

"Hilton este sub o mare presiune în ultima vreme, după ce a câştigat în justiţie, împotriva tatălui său vitreg, dreptul de a-şi vedea mama şi interdicţia ca acesta să-i cheltuie banii", a declarat Lozzi.

Potrivit lui Lozzi, Frederik von Anhalt nu respecta "aparent" decizia justiţiei prin care Francesca îşi putea vizita mama, Zsa Zsa Gabor, o actriţă şi persoană publică de origine maghiară, care în prezent suferă de demenţă şi nu mai poate vorbi.

Francesca Hilton "şi-a sunat avocatul, Ken Kossoff, pentru a lua măsuri în acest sens, cu câteva ore înainte de a muri. Relaţiile proaste dintre domnul von Anhalt şi doamna Hilton nu sunt un secret", a mai spus agentul fostei actriţe.

Potrivit lui Lozzi, actualul soţ al actriţei Zsa Zsa Gabor a fost şocat de decesul fiicei sale vitrege.

"Am vorbit la telefon cu câteva minute înainte să moară. Am discutat despre cartea pe care o scria şi despre un posibil contract. A avut nevoie să meargă până la toaletă şi nu a mai revenit", a declarat agentul Edward Lozzi.

Născută într-o familie bogată şi celebră, Francesca Hilton a avut o relaţie cu actorul Peter Sellers, a lucra ca fotograf profesionist, actriţă şi impresar în anii 1980.

Francesca Hilton a fost singurul copil al actriţei Zsa Zsa Gabor şi al patrulea al fondatorului imperiului hotelier american Condar Hilton. Zsa Zsa Gabor a povestit într-o autobiografie, publicată în 1991, "One Lifetime is Not Enough" ("O viaţă nu este de ajuns", n.r.), că a rămas însărcinată doar pentru că Hilton a violat-o în timpul căsniciei. Gabor şi Hilton au fost căsătoriţi în perioada 1942-1947.

Zsa Zsa Gabor s-a confruntat în ultimii ani cu tot mai multe probleme de sănătate şi a fost de mai multe ori spitalizată după ce şi-a fracturat şoldul, căzând din pat, în iulie 2010, încercând să răspundă la telefon. În urma unei infecţii, actriţei i-a fost amputată, în ianuarie 2011, o mare parte a piciorului drept. Zsa Zsa Gabor a suportat şi o operaţie de reconstrucţie a articulaţiei şoldului, în iulie 2010. Totodată, Zsa Zsa a fost victima unui accident de automobil grav în 2002, în urma căruia a rămas parţial paralizată. Actriţa de origine maghiară a suferit şi un atac cerebral, în 2005.

Zsa Zsa Gabor este ultima supravieţuitoare dintre cele trei surori Gabor, ale căror cariere au strălucit în industria de divertisment. Zsa Zsa Gabor, desemnată Miss Ungaria în 1936, s-a mutat la Hollywood pentru a deveni actriţă şi a jucat în multe lungmetraje şi seriale de televiziune. Cunoscută pentru rolurile din "Moulin Rouge" (1952), regizat de John Huston, şi din "Stigmatul răului/ Touch of Evil" (1958), de Orson Welles, Zsa Zsa Gabor a devenit celebră mai ales pentru coafurile şi ţinutele ei spectaculoase, dar şi pentru cele nouă căsătorii ale sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici