Francis Ford Coppola, apariţie spectaculoasă în scurtmetrajul românesc "În film la Naşu'"

Cineastul Francis Ford Coppola, creatorul trilogiei "Naşul", are o intervenţie telefonică plină de umor în comedia "În film la Naşu'", unul dintre cele trei scurtmetraje româneşti din proiectul cinematografic "Hot Shorts", ce va fi lansat în cinematografe pe 17 august.

465 afișări
Imaginea articolului Francis Ford Coppola, apariţie spectaculoasă în scurtmetrajul românesc "În film la Naşu'"

Francis Ford Coppola (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu permisiunea specială a lui Francis Ford Coppola, filmul prezintă o convorbire telefonică reală dintre actorul care-l interpretează pe şeful vămii româneşti şi reputatul cineast, justificându-se astfel şi titlul scurtmetrajului, "În film la Naşu'".

Scris şi regizat de Cristina Jacob, "În film la Naşu'" îi are în rolurile principale pe Cristi Iacob, Diana Dumitrescu şi Florin Călinescu, lista de actori care şi-au adus contribuţia la acest scurtmetraj fiind completată de Ion Grosu, Anamaria Mirică şi Ion Săpdaru.

"«În film la Naşu'» relatează povestea a trei tineri nevoiţi să se confrunte cu excesul de zel şi lipsa de scrupule a unor vameşi de la graniţa dintre România şi Republica Moldova. O călătorie ce ar trebui să fie o simplă rutină se transformă într-o comedie absurdă, în care dinamica dintre interogările vameşilor şi exasperarea crescândă a celor trei duc totul spre un final hilar, cu o întorsătură neaşteptată şi unică", a spus Cristina Jacob, regizorul şi scenaristul filmului.

Atunci când Andrei, unul dintre personaje, menţionează că trebuie să ajungă urgent pe platou la un film regizat de Francis Ford Coppola, şeful vămii româneşti le cere să-l sune pe regizor, ca să se convingă că spun adevărul şi să le lase să plece din Moldova. Matei se conformează şi, surpriză, Coppola preia apelul. Profitând de ocazie, şeful vămii îi oferă lui Coppola, prin telefon, propria sa interpretare a unui fragment din celebrul film "Naşul/ The Godfather".

O premieră pentru piaţa de cinema din România, proiectul "Hot Shorts", distribuit de MediaPro Distribution, este un concept nou care introduce pe marile ecrane un set de trei scurtmetraje ("În film la Naşu'", "Bora Bora" şi "Tatăl meu e cel mai tare") a căror valoare a fost deja confirmată la festivaluri internaţionale de film precum Cannes, Locarno, Sarajevo, Salonic sau Varşovia.

"Hot Shorts" va putea fi urmărit din 17 august în următoarele cinematografe: Hollywood Multiplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Baneasa, Movieplex, Cinema City Cotroceni, Cinema City Sun Plaza, Odeon Cineplex Cluj, Cinema City Cluj, Arad, Brăila şi Târgu Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici