GALERIE FOTO  Franţa aduce un omagiu tuturor "câinilor eroi civili şi militari" în semn de recunoaştere a partenerilor patrupezi

De la depistarea suspecţilor în atacurile teroriste din 2015 de la Paris până la lupta împotriva extremiştilor din regiunea Sahel din Africa, câinii au ajutat soldaţii francezi, poliţiştii şi pompierii să salveze vieţi de mai bine de un secol.

192 afișări
Imaginea articolului Franţa aduce un omagiu tuturor "câinilor eroi civili şi militari" în semn de recunoaştere a partenerilor patrupezi

În semn de recunoaştere a partenerilor cu patru labe, Franţa a inaugurat săptămâna aceasta un memorial care aduce un omagiu tuturor "câinilor eroi civili şi militari". Acesta prezintă o sculptură a artistului franco-columbian Milthon care înfăţişează un soldat din Primul Război Mondial şi câinele său ghemuiţi împreună, relatează AP.

Monumentul este amplasat în faţa primăriei din Suippes, parte a unei zone din nord-estul Franţei care a cunoscut bătălii majore în timpul Primului Război Mondial. Amplasarea recunoaşte rolul important pe care l-au jucat câinii în armatele europene din acea perioadă.

Suippes găzduieşte, de asemenea, cea mai mare canişă militară din Europa, unde membrii regimentului 132 de infanterie canină al armatei franceze antrenează câini pentru serviciul militar. În prezent, regimentul este format din 650 de militari şi 550 de câini.

Monumentul în semn de omagiu pentru câinii eroi a fost o iniţiativă a clubului canin francez Centrale Canine. Animalele din regimentul de armată au participat joi la ceremonia de inaugurare a monumentului purtând medaliile lor militare.

"Este foarte importantă recunoaşterea, deoarece câinii, ca şi oamenii, îndeplinesc misiuni, dar nu le cerem părerea. Aşa că, pentru mine, este corect să le redăm o medalie", a declarat Johann, adjutant într-o unitate de luptă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
caini,
lupta,
franta

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici