Frumoasa şi înfricoşătoarea insulă Poveglia, unde peste 160.000 de oameni şi-au găsit sfârşitul

Potrivit unor legende, insula ar fi fost bântuită de fantomele a mii de oameni, care ar fi murit aici, când insula a servit drept colonie de carantină pentru victimele ciumei, pe vremea lui Napoleon, iar mai târziu ca un azil pentru bolnavii mintal, scrie Descoperă.

21681 afișări
Imaginea articolului Frumoasa şi înfricoşătoarea insulă Poveglia, unde peste 160.000 de oameni şi-au găsit sfârşitul

Frumoasa şi înfricoşătoarea insulă Poveglia, unde peste 160.000 de oameni şi-au găsit sfârşitul

Medicul psihiatru care a condus spitalul era un psihopat care şi-a torturat şi măcelărit pacienţii, iar mai târziu şi-a pus capăt vieţii aruncându-se de pe clopotniţa insulei. Dupa ce spitalul a fost închis, insula a rămas abandonată timp de aproape 50 de ani. Pescarii au evitat zona din cauza fricii de multiplele oase umane.

Acum, un nou proiect speră să transforme această insulă abandonată şi temută într-un campus universitar de vis.

Insula Poveglia a intrat în cărţile de istorie pentru prima dată în 421. Primii locuitori ai insulei erau refugiaţii care se adăposteau de invadatorii barbari huni conduşi de înfricoşătorul Attila Hunul, care a devastat continentul, conform Descoperă.

Pentru următoarele câteva secole, Poveglia a avut o perioadă liniştită. Oamenii extrăgeau sare, se ocupau cu pescuitul şi cu agricultura. Către anul 1379, populaţia insulei a început să crească, la fel şi importanţa sa.

În acest timp, Veneţia a fost atacată de flota Genoveză, iar oamenii din Poveglia au fost evacuaţi în grabă într-un loc mai sigur.

Prin 1645, guvernul veneţian a construit cinci forturi octogonale pentru a proteja şi controla intrările în lagună. Octogonul Poveglia este unul dintre cele patru care încă mai există pe insulă.

În anul 1776, biroul de Sănătate Publică a deschis pe insulă un punct de examinare pentru a inspecta toate bunurile şi oamenii care veneau şi plecau cu vaporul din Veneţia.

În 1793, atunci când au fost înregistrate mai multe cazuri de ciumă, infectaţii au fost debarcaţi forţat şi închişi temporar pe insulă. Însă atunci când ciuma a luat proporţii pandemice în Europa, Insula Poveglia a devenit terenul de ''depozitare'' al bolnavilor şi celor infectaţi. Se estimează că aproximativ 160.000 de oameni au trăit şi au murit aici. Unele legende spun că aproape jumătate de insulă conţine rămăşiţe umane.

În 1922, clădirile existente pe insulă au fost transformate într-un azil pentru bolnavii mintal, care a funcţionat până în 1968, când spitalul a fost închis.

Timp de aproape jumătate de secol, Poveglia a rămas izolată. Iar în ultimii ani, insula a fost supusă unor diverse proiecte de renovare. În 2014, un om de afaceri italian, Luigi Brugnaro, a închiriat insula pentru 99 de ani, cu intenţia de a o dezvolta pentru utilitatea publică, relatează Descoperă.

În prezent, Asociaţia Tinerilor Arhitecţi a lansat un concurs, invitând arhitecţii să-şi prezinte ideile pentru un campus universitar pe insulă. Nu se ştie dacă proiectul este sau nu susţinut de Luigi Brugnaro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici