Fuga Elenei Udrea în Costa Rica, locul în care a cerut azil politic. DETALIUL surprinzător ce n-a fost trecut cu vederea | GALERIE FOTO

Costa Rica este o ţară din America de Sud, cunoscută oficial ca Republica Costa Rica şi are ca vecini pe Nicaragua, Panama, Ecuador. Are ieşire la oceanul Pacific la vest şi Marea Caraibilor la est.

4223 afișări
Imaginea articolului Fuga Elenei Udrea în Costa Rica, locul în care a cerut azil politic. DETALIUL surprinzător ce n-a fost trecut cu vederea | GALERIE FOTO

Fuga Elenei Udrea în Costa Rica, locul în care a cerut azil politic. DETALIUL surprinzător care a făcut-o să ia decizia | GALERIE FOTO

VEZI AICI GALERIA FOTO 

Guvernul oferă servicii medicale de calitate la preţuri bune.De asemenea, Costa Rica este cunoscută în America Latină pentru nivelul foarte bun de educaţie, rata de alfabetizare fiind de 97%.

Costa Rica are o suprafaţă de 51.060 metri pătraţi şi o populaţie de aproximativ 4,9 mil. de oameni. Capitala acesteia este San Jose, oraş unde locuiesc aproximativ 300.000 de persoane.

Un sfert din suprafaţa ţării este reprezentată de junglă cu arii protejate extinse. Ţara este cunoscută pentru plajele superbe, vulcani, biodiversitate şi, mai nou de către români, pentru fuga Elenei Udrea şi obţinerea azilului politic.

Turismul merge foarte bine, Costa Rica fiind cea mai vizitată ţară din zona Americii Centrale. În 2016, 2,9 mil. de turişti au ales ca destinaţie de vacanţă această ţară. Turismul a contribuit cu 5,8% (3,4 mld. dolari) la PIB-ul ţării.

Preţurile imobiliarelor variază în funcţie de zonă, mărime şi dotări, o casă din Atenas Hills din provincia Alajuela de 220 de metri pătraţi cu 3 dormitoare, două băi, 10 locuri de parcare, piscină şi o suprafaţă totală a terenului de 5.000 de metri pătraţi costă 390.000 de dolari, iar chiria pe o lună 2.500 de dolari.

Un penthouse pe două etaje din Escazu, din provincia San Jose,cu o privelişte superbă, cu trei dormitoare, două băi şi 2 locuri de parcare se închiriază cu 1.600 de dolari nemobilat şi 2.000 de dolari pe lună mobilat.

Un zbor la clasa business din Bucureşti în San jose, Costa Rica, costă aproximativ 4.200 euro şi durează 28 de ore şi jumătate, cu două escale, una la Londra şi cealaltă la Madrid. Un bilet la clasa economică costă aproximativ 1.100 euro şi durează 55 de ore şi 45 de minute, cu escale în Amsterdam şi Paris.

Un apel din România către Costa Rica costă între 0,74 euro/minut şi 0,78 euro/minut, TVA inclus, iar un SMS costă între 0,17 euro şi 0,48 euro cu TVA, în funcţie de operatorul de telecomunicaţii folosit.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI AICI 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici