Fumăm peste 10 miliarde de ţigări pe zi. Statistică de Ziua Tutunului

  • În fiecare secundă, ardem câteva sute de mii de ţigări. Fumătorii de top sunt în Asia şi Australia
  • Aproape 4 milioane de români fumează. 28.800 dintre aceştia sunt copii între 10 şi 14 ani
  • Anual, se produc 5 trilioane şi jumătate de ţigări.
1433 afișări
Imaginea articolului Fumăm peste 10 miliarde de ţigări pe zi. Statistică de Ziua Tutunului

Fumăm peste 10 miliarde de ţigări pe zi. Pe câţi dintre noi îi stinge viciul?

La o cafea, la o petrecere sau după o ceartă, o ţigară este tot ceea ce unii dintre noi îşi doresc. Astăzi s-au fumat peste 10 miliarde de ţigări. Iar numărul creşte cu sute de mii, în fiecare secundă. La fiecare 6 secunde, o persoană moare din cauza fumatului. De la începutul anului şi până acum au murit peste 2 milioane de oameni din cauza ţigărilor. Doar astăzi, s-au stins alţi 9826. Anual, sunt fabricate 5 trilioane jumătate de ţigări. Cam 1000 pentru fiecare persoană în parte.

România are aproape 4 milioane de fumători. 28.800 dintre aceştia sunt copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani. Anual, 36.600 de români mor din cauza fumatului. Un fumător din ţara noastră, consumă în medie, între 1500 şi 2500 de ţigări pe an. Veniturile celor mai mari 6 companii de ţigări din Romania au însumat peste 346 miliarde de dolari, în 2016. Adică, mai cu 90% decât venitul naţional brut. Industria este o forţă de neoprit.

Consumul de ţigări a crescut constant de la începutul secolului 20 şi se apreciază că va fi într-o continuă creştere pentru că până în 2030, lumea se va mări cu 2 miliarde de oameni. Asia şi Australia sunt de departe cei mai mari consumatori de ţigări (2715 miliarde de dolari). Urmează America cu 745 miliarde. Europa de Vest este la coadă, cu 606 miliarde.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici