Furnicile de foc formează plute pentru a traversa zonele inundate din Australia

Furnicile de foc formează plute pentru a călători în zonele inundate din statul Queensland, din nord-estul Australiei. Experţii se tem că specia deosebit de invazivă va reuşi astfel să se răspândească în toată ţara. Inundaţiile sunt din ce în ce mai dese din cauza schimbărilor climei.

513 afișări
Imaginea articolului Furnicile de foc formează plute pentru a traversa zonele inundate din Australia

Sursa foto: X

Vremea extremă ar putea duce la o răspândire la nivel naţional a speciilor extrem de invazive.

„Ploile abundente recente din regiune ar putea accelera răspândirea furnicilor de foc, una dintre cele mai periculoase specii invazive din lume. Furnicile de foc sunt mai active înainte sau după precipitaţii şi pot forma plute mari care se mişcă odată cu curenţii de apă pentru a stabili puncte de sprijin în zone noi”, a avertizat Reece Pianta, membru în Consiliul pentru specii invazive (ISC) din Australia, potrivit CNN.

El i-a îndemnat pe locuitori să fie atenţi şi să anunţe autorităţile dacă văd astfel de plute pe apă. Simulările ISC arată că furnicile de foc se vor răspândi în „fiecare colţ al Australiei” dacă focarul din Queensland nu este stopat. Autorităţile au promis că vor aloca 70 de milioane de dolari australieni (46 de milioane de dolari) în următorii patru ani programului de eradicare a furnicilor de foc.

Originară din America de Sud, furnica roşie de foc distruge culturile, dar este periculoasă şi pentru oameni. Înţepătura sa veninoasă provoacă reacţii alergice şi poate ucide un om. În ultimul secol, furnica s-a răspândit în mare parte din Statele Unite, Mexic, Caraibe, China şi Australia. Anul trecut, a fost observat pentru prima dată în Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici