Gérard Depardieu, amendat pentru vătămarea corporală a unui fotograf italian

Actorul francez Gérard Depardieu a fost condamnat, miercuri, la plata unei amenzi de 800 de euro de un judecător din Florenţa, Italia, după ce a fost acuzat că a bătut şi ameninţat un fotograf italian.

12 afișări
Imaginea articolului Gérard Depardieu, amendat pentru vătămarea corporală a unui fotograf italian

Gérard Depardieu, amendat pentru vătămarea corporală a unui fotograf italian (Imagine: Mediafax Foto)

Fotograful Dario Orlandi a declarat că, pe 3 octombrie 2005, a fost lovit cu capul în figură de actorul francez, în timp ce încerca să-i realizeze acestuia o fotografie. Actorul îşi făcea cumpărăturile într-o piaţă din Florenţa însoţit de o femeie tânără.

"Toţi oamenii l-au recunoscut în piaţa San Lorenzo şi mulţi l-au fotografiat. Eu l-am urmărit de la distanţă şi am folosit un teleobiectiv pentru a-l fotografia", a declarat fotograful după incident. "Ajuns în faţa capelei Medici, mi-a făcut semn să merg la el. M-am dus în faţa lui, el avea mâinile în buzunare şi fără nici un avertisment mi-a dat un cap în figură", a adăugat acesta.

Bărbatul a fost dus de urgenţă la spitalul din Santa Maria Nuova, unde i s-a descoperit un edem şi a fost declarat în incapacitate de a munci timp de patru zile.

Depardieu a recunoscut ulterior că a lovit în Italia "un paparazzo" care îl "fotografia la foc continuu", adăugând că, dacă acesta ar fi fost jurnalist, lucrurile ar fi stat cu totul altfel.

Dario Orlandi a respins însă calificativul de paparazzo. "Nu sunt un paparazzo. Eu sunt înscris în ordinul naţional al jurnaliştilor şi în Federaţia naţională de presă italiană", a declarat Orlandi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici