"Game of Thrones": Motivul pentru care difuzarea ultimului episod a fost amânată în China. Fanii sunt revoltaţi | VIDEO

Difuzarea episodului final al serialului de televiziune "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" în China a fost amânată de distribuitorul oficial local, gigantul de internet Tencent, provocând furia fanilor, potrivit Le Figaro.

1923 afișări
Imaginea articolului "Game of Thrones": Motivul pentru care difuzarea ultimului episod a fost amânată în China. Fanii sunt revoltaţi | VIDEO

Motivul pentru care difuzarea ultimului episod din "Game of Thrones" a fost amânată în China. Fanii sunt revoltaţi

Producţia HBO, lansată în 2011, se bucură de o mare popularitate în China. Însă Tencent, distribuitor oficial al serialului în China, prin platforma sa de streaming, a anunţat, luni, cu câteva ore înainte de ora programată pentru difuzare, că va amâna evenimentul.

"Din cauza unor probleme tehnice, transmisiunea nu poate avea loc aşa cum a fost prevăzut", a anunţat compania pe reţeaua de socializare online Weibo, fără a oferi alte detalii.

Anunţul a provocat furia fanilor, mulţi dintre aceştia cerând să le fie returnaţi banii de abonament. Tencent Video oferă acces la numeroase filme şi seriale, dar pe bază de abonament lunar.

Unii fani au putut totuşi viziona episodul final al serialului, în versiune piratată, necenzurată.

Episoadele difuzate de Tencent sunt cenzurate, din acestea fiind eliminate scenele de sex şi cele violente.

Duminică seară, după opt sezoane şi 73 de episoade, producţia HBO a ajuns la final, cu încă o moarte şocantă şi un personaj numit rege în ciuda aşteptărilor fanilor, scrie Reuters.

Încă de la lansare, "Urzeala tronurilor" a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. "Game of Thrones" a primit foarte multe premii de la lansare, inclusiv 47 de Primetime Emmy, un Glob de Aur, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani şi un Peabody Award.

Inspirat din seria de romane "Cântec de gheaţă şi foc/ A Song of Ice and Fire", de George R.R. Martin, serialul "Urzeala tronurilor" are o acţiune amplasată într-un regat fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din "Urzeala tronurilor".

Difuzat în 170 de ţări, "Game of Thrones" este unul dintre serialele cele mai scumpe din istorie. Bugetul de producţie a crescut treptat, în ultimul sezon, acesta ridicându-se la 15 milioane de dolari pe episod, potrivit Variety.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici