Geena Davis a devenit membră în Comisia de promovare a drepturilor femeilor a statului California

Arnold Schwarzenegger, guvernatorul republican al statului California, a anunţat, marţi, că actriţa Geena Davis, o simpatizantă a Partidului Democrat, a fost numită în Comisia de promovare a drepturilor femeilor.

27 afișări
Imaginea articolului Geena Davis a devenit membră în Comisia de promovare a drepturilor femeilor a statului California

Geena Davis a devenit membră în Comisia de promovare a drepturilor femeilor a statului California (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această comisie, o agenţie de stat echidistantă, colaborează cu guvernatorul statului California pentru a promova egalitatea dintre femei şi bărbaţi. Numirea actriţei americane în acest comitet va trebui să fie confirmată de senatul statului California.

Actriţa este fondatoarea Geena Davis Institute on Gender in the Media. Geena Davis a înfiinţat acest institut după ce vizionat mai multe filme şi emisiuni de televiziune, împreună cu fiica ei, şi a decis să se implice pentru a reduce stereotipurile din film şi televiziune şi pentru a creşte numărul personajelor feminine în aceste producţii.

Geena Davis este membru al Mensa International, renumita organizaţie a persoanelor cu un coeficient de inteligenţă foarte ridicat, care reprezintă doar 2% din populaţia lumii.

Geena Davis este un fost model de succes, devenită scriitoare, atletă şi actriţă, recompensată cu premiul Oscar pentru rolul din filmul "Turist întâmplător" şi celebră pe plan internaţional graţie filmelor "Tootsie", "Thelma şi Louise" şi "Sărutul dulce al răzbunării".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici