George Clooney este rudă cu un preşedinte american

Actorul american George Clooney este un verişor îndepărtat al unui fost preşedinte american, au dezvăluit joi reprezentanţii site-ului Ancestry.com.

256 afișări
Imaginea articolului George Clooney este rudă cu un preşedinte american

George Clooney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mătuşa Rosemary (actriţa şi cântăreaţa Rosemary Clooney, n.r.), care a murit în 2002, nu este singura rudă celebră a actorului George Clooney, susţin reprezentanţii site-ului Ancestry.com, potrivit cărora politicienii reprezintă o parte importantă în arborele genealogic al familiei Clooney.

Potrivit acestui site, George Clooney este "verişor vitreg" de gradul al cincilea cu Abraham Lincoln, al 16-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Acelaşi site precizează că termenul "vitreg" se explică prin faptul că două dintre strămoaşele celor doi bărbaţi au fost surori vitrege - mama lui Lincoln, Nancy Hanks, era sora vitregă cu stră-stră-străbunica lui Clooney, Mary Ann Sparrow.

Nancy Hanks şi Mary Ann Sparrow aveau aceeaşi mamă, Lucy Hanks, dar taţi diferiţi. Lucy Hanks era bunica pe linie maternă a lui Abraham Lincoln şi străbunica de gradul al cincilea a actorului George Clooney.

La sfârşitul lunii septembrie, un alt actor important de la Hollywood, Tom Hanks, declara că este înrudit cu Abraham Lincoln. Astfel, Tom Hanks este un verişor de grad îndepărtat al fostului preşedinte american, prin mama acestuia, Nancy Hanks.

George Clooney, celebru şi pentru activismul său politic, este unul dintre principalii susţinători de la Hollywood ai preşedintelui Barack Obama. Actorul a organizat o campanie de strângere de fonduri în favoarea Partidului Democrat în vila sa din Los Angeles, în luna martie, în urma căreia a obţinut suma de 15 milioane de dolari.

Abraham Lincoln (1809-1865), unul dintre cei mai admiraţi preşedinţi americani - şi primul care a fost asasinat - a fost ales cu câteva săptămâni înainte de izbucnirea Războiului de Secesiune şi a fost ucis la cinci zile după încheierea oficială a acestui conflict dintre Nord şi Sud.

Lincoln a rămas în istorie drept preşedintele care a semnat actul de emancipare a americanilor de culoare, ce a condus la abolirea sclaviei.

Abraham Lincoln, republican, este considerat unul dintre cei mai importanţi preşedinţi din istoria Statelor Unite. El a condus ţara pe durata Războiului Civil şi a semnat actul de emancipare a americanilor de culoare, care a devenit legea prin care a fost abolită sclavia, votată în 1865, la scurt timp după asasinarea sa.

Lincoln este subiectul unui film omonim regizat de Steven Spielberg, cu Daniel Day-Lewis în rolul principal, ce va fi lansat pe marile ecrane nord-americane săptămâna viitoare.

Site-ul Ancestry.com oferă acces gratuit la peste 20.000 de documente oficiale despre viaţa lui Lincoln, arborele lui genealogic şi cele mai importante momente din cariera lui prezidenţială. Detalii despre fostul preşedinte american pot fi accesate pe site-ul www.ancestry.com/lincoln.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici