Germania marchează 250 de ani de la naşterea lui Beethoven prin sute de evenimente

Germania îl sărbătoreşte pe compozitorul Ludwig van Beethoven, de la a cărui naştere se împlinesc, pe 15 sau 16 decembrie 2020, 250 de ani, prin peste 700 de evenimente, care debutează luni şi se vor încheia anul viitor, pe 17 decembrie, potrivit dw.com.

161 afișări
Imaginea articolului Germania marchează 250 de ani de la naşterea lui Beethoven prin sute de evenimente

Germania: 250 de ani de la naşterea lui Beethoven celebraţi prin 700 de evenimente

Semn al importanţei politice pe care autorităţile germane o dau acestei aniversări: organizarea evenimentelor a fost prevăzută în acordul de coaliţie semnat în 2013 între conservatorii Angelei Merkel şi social-democraţi. Pregătirea acestor evenimente era "o datorie naţională", după cum era stipulat în acord.

Astfel, luni, casa în care s-a născut compozitorul, din Bonn, s-a redeschis cu o expoziţie a partiturilor acestuia, instrumentale, dar şi cu livrete de conversaţie cu ajutorul cărora s-a exprimat după ce a devenit surd, în 1801, cu 26 de ani înainte de moartea sa. Casa memorială este cel mai vizitat muzeu dedicat unui muzician în Germania, cu aproximativ 100.000 de turişti anual.

Pe 16 martie 2020, va fi pus în scenă "Fidelio", la Opera Naţională din Viena, unde compozitorul a trăit la începutul secolului al XIX-lea. La spectacol participă şi actorul germano-austriac Christoph Waltz.

Un maraton Beethoven este programat la Berlin pe 25 şi 26 aprilie. Orchestra filarmonică din capitala Germaniei va interpreta timp de 24 de ore lucrări ale marelui compozitor.

Pe 28 aprilie, o echipă de muzicologi şi informaticieni va prezenta rezultatul unei încercări de completare cu ajutorul inteligenţei artificiale a "Simfoniei a X-a", rămasă neterminată.

Pe 16 mai, grupul electronic Kraftwerk va susţine un concert unic la Bonn, în aer liber. Grupul, care sărbătoreşte în 2020 50 de ani de la înfiinţare, va prezenta spectacolul Kraftwerk 3D.

Pe 17 decembrie, în închiderea anului Beethoven, va avea loc un concert la sediul Camerei Inferioare a Parlamentului Germaniei din Bonn.

Evenimentele vor costa Guvernul german aproximativ 40 de milioane de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici