Gest de suflet pentru un copil: 20.000 de fani ai lui Brondby au mărşăluit pe străzile din Copenhaga strigând ”Luptă, Felix!” | VIDEO

Fanii au mărşăluit pe străzile din Copenhaga şi i-au strigat numele lui Felix, un puşti aflat în stare gravă

1357 afișări
Imaginea articolului Gest de suflet pentru un copil: 20.000 de fani ai lui Brondby au mărşăluit pe străzile din Copenhaga strigând ”Luptă, Felix!”  | VIDEO

Gest de suflet pentru un copil: 20.000 de fani ai lui Brondby au mărşăluit pe străzile din Copenhaga strigând ”Luptă, Felix!” | VIDEO (Imagine: bt.dk)

”Luptă, Felix!”. Mesajul de pe un banner pe care cei peste 20.000 de suporteri ai lui Brondby l-au purtat joi în drumul către stadionul care a găzduit finala Cupei Danemarcei, cu Silkeborg, scor 3-1. Demonstraţia impresionantă de dragoste pentru culorile galben-albastre a dat titlul celor mai multe ştiri în presa de sport europeană astăzi, însă subiectul de pe banner-ul purtat de prima linie a ultraşilor danezi a rămas marginal. Cu toate acestea, gestul lor este unul admirabil.

Felix este un copil în vârstă de un an şi opt luni, grav bolnav. Încă din primele luni după naştere, mama acestuia şi-a dat seama că este ceva în neregulă cu Felix, iar investigaţiile medicale au arătat faptul că suferă de hidrocefalie. A fost doar începutul problemelor de sănătate, iar în ultima lună Felix a stat internat la un spital din Copenhaga, cu o afecţiune la ficat care îi pune viaţa în pericol. Cazul nefericit, popularizat pe larg în Danemarca, i-a făcut pe cei de la Brondby, clubul susţinut de familia lui Felix, să îşi arate susţinerea.

La începutul lunii aprilie, Brondby i-a oferit lui Felix şi familiei acestuia bilete pentru un meci de pe teren propriu, însă cu două zile înainte de partidă starea băiatului s-a agravat şi a fost transportat de urgenţă în Coppenhaga, acolo unde a fost supus unei a cincea operaţii pe creier.

Fanii lui Brondby, toţi cei 20.000 de suporteri care au mărşăluit pe străzile din Copenhaga, şi-au făcut traseul astfel încât să ajungă la spitalul Rigshospitalet, acolo unde este internat Felix. Suporterii s-au oprit în faţa spitalului şi au început să cânte, să scandeze ”Felix, Felix!”, să fluture steagurile, totul sub privirile copilului ieşit la fereastră, cu căşti de protecţie peste urechi şi îmbrăcat în culorile galben-albastre ale lui Brondby. ”Toţi aceşti oameni dragi care au mers la meci azi s-au oprit la spital. Felix a avut voie să iasă un pic în faţa lor şi să îi salute. Şi toţi cei 20.000 i-au strigat numele”, a mărturisit, fericită, mama lui Felix.

Din păcate, starea lui Felix rămâne una foarte gravă. ”În acest moment nu ştim dacă va muri în spital sau dacă îl vom putea aduce acasă. Doctorul nostru a plecat la o conferinţă în Geneva, acolo va încerca să caute soluţii pentru a-l salva pe Felix!”, a spus mama băiatului. Potrivit acesteia, ficatul lui Felix este într-o stare atât de degradată încât ar trebui să fie în comă. ”El pare complet neafectat, se joacă şi pare neatins de probleme”, spune aceasta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici