Gloria Katz, scenaristă a filmelor "Star Wars" şi "Indiana Jones", a murit

Gloria Katz, scenaristă a filmelor "Star Wars", "Indiana Jones" şi "American Graffiti", a murit la vârsta de 76 de ani, din cauza unui cancer ovarian, potrivit contactmusic.com.

713 afișări
Imaginea articolului Gloria Katz, scenaristă a filmelor "Star Wars" şi "Indiana Jones", a murit

Gloria Katz, scenaristă a filmelor "Star Wars" şi "Indiana Jones", a murit

Producătoarea şi scenarista americană l-a ajutat în secret pe cineastul George Lucas să finalizeze scenariul pentru filmul cu care a debutat franciza de succes "Star Wars", lansat în 1977.

Aceasta şi soţul său, regizorul şi scenaristul Willard Huyck, au redefinit personajul Prinţesa Leia, interpretată de Carrie Fisher, înzestrând-o cu un caracter mai puternic şi complex.

 

 

Katz a dezvăluit ulterior că Lucas i-a angajat pentru a finisa ceea ce el crease, dar nu dorea ca lumea să ştie acest lucru.

Katz a colaborat frecvent cu soţul ei la filmele lui Lucas, inclusiv la "Indiana Jones and the Temple of Doom" şi "American Graffiti" - care a fost nominalizat la cinci premii Oscar, inclusiv pentru scenariul creat de ea, Lucas şi Huyck.

Scenarista, care a murit pe 25 noiembrie, şi Huyck s-au cunoscut în anii 1960, viitorul său soţ fiind prieten cu Lucas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici