Google include şi reviste în biblioteca sa online

Compania americană de internet Google a anunţat, marţi, că a început să includă şi reviste în biblioteca sa online, care conţine deja cărţi în format electronic, în urma unui parteneriat cu mai multe edituri.

38 afișări
Imaginea articolului Google include şi reviste în biblioteca sa online

Google include şi reviste în biblioteca sa online

"În prezent, noi am început digitalizarea a peste un milion de articole din reviste, de la publicaţii precum Men's Health până la Baseball Digest şi Runner's World, trecând, de asemenea, prin titlurile locale, şi vom continua cu altele", se arată într-un comunicat al Google.

Revistele au fost scanate color şi vor fi disponibile pe Google Book Search, biblioteca online creată de popularul motor de căutare, unde internauţii pot găsi link-uri nu doar către alte cărţi pe aceeaşi temă, ci şi către reviste.

Opţiunea de căutare avansată de pe Google Book Search le va permite utilizatorilor să consulte doar conţinuturile revistelor.

"Utilizatorii vor putea căuta şi citi un număr din ce în ce mai mare de reviste online, în format color, fiecare beneficiind şi de imaginea coperţii. Fiecare articol, fiecare reclamă va putea fi vizualizată exact în forma în care a fost prezentată în ediţia tipărită", au declarat reprezentanţii Google în comunicat.

Compania doreşte, de asemenea, să introducă pe motorul de căutare Google.com rezultate extrase din articole de revistă care corespund termenilor căutaţi de internauţi.

"Pentru partenerii noştrii, cei care editează reviste, această iniţiativă permite, prin digitalizare, o durată de viaţă mai mare pentru conţinuturile la care au muncit ani întregi. Aceste pagini electronice vor conţine brandul lor, link-uri către site-urile revistelor sau către reclame, ceea ce le va permite partenerilor noştri să câştige noi cititori şi să îşi facă mărci pe piaţa online", se mai precizează în comunicatul Google.

La sfârşitul lunii octombrie, Google a ajuns la un acord cu Asociaţia editorilor americani şi cu o altă organizaţie a scriitorilor, în ceea ce priveşte proiectul său de scanare a milioane de cărţi. Potrivit acestui acord, Google ar trebui să plătească 125 de milioane de dolari, pentru a pune capăt disputelor în ceea ce priveşte încălcarea drepturilor de autor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici