Google Latitude te ajută să-ţi găseşti prietenii (Video)

Google a lansat o nouă aplicaţie numită Google Latitude, destinată telefoanelor mobile şi care le permite utilizatorilor să îşi localizeze prietenii abonaţi la acest serviciu, fără a le periclita intimitatea, potrivit blogului oficial al Google.

7073 afișări
Imaginea articolului Google Latitude te ajută să-ţi găseşti prietenii (Video)

Google Latitude te ajută să-ţi găseşti prietenii

Google Latitude, disponibil de marţi, reprezintă pentru utilizatori "o modalitate amuzantă de a rămâne în contact cu prietenii şi apropiaţii lor", indicându-le cu aproximaţie locul în care aceştia se află.

"Puteţi şti dacă soţia este prinsă în trafic sau unde îşi petrec prietenii week-end-ul", se mai precizează pe blogul Google.

Anticipând eventualele critici privind intimitatea, reprezentanţii companiei au recunoscut că localizarea unei persoane online este o chestiune delicată, dar insistă, de asemenea, că există garanţia siguranţei utilizatorilor care folosesc acest serviciu.

"Totul în ce priveşte Google Latitude este opţional. Puteţi controla cu precizie cine doriţi să ştie unde vă aflaţi, dar să decideţi şi locul în care ei vă vor localiza", se mai arată pe blogul Google, unde reprezentanţii specifică, de asemenea, că utilizatorii pot alege să fie văzuţi de prieteni într-un loc şi ei, în realitate să se afle în alt loc.

Serviciul este disponibil în 27 de ţări, printre care 14 state membre ale Uniunii Europene, şi urmează să fie extins în mai multe regiuni. Google Latitude poate fi folosit de pe orice telefon de ultimă generaţie, dar şi de pe computere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici