Goran Bregović va cânta la finala Eurovision

Artistul Goran Bregović va susţine un recital în finala Eurovision România, care va avea loc pe 23 februarie, la Bucureşti, informează TVR, organizatorul evenimentului.

1 afișare
Imaginea articolului Goran Bregović va cânta la finala Eurovision

Goran Bregović va cânta la finala Eurovision

"Întrucât anul acesta concursul se va desfăşura la Belgrad, ne-am gândit să intrăm în atmosfera de acolo ceva mai devreme şi să aducem în casele românilor o fărâmă din spiritul sârbesc. Goran Bregović este, cred, mai mult decât atât şi ne bucurăm că a acceptat invitaţia noastră de a susţine un recital în finala de la TVR", a declarat Ioan Duma, manager de proiect al selecţiei naţionale.

Goran Bregović s-a născut la Sarajevo pe 22 martie 1950 şi este unul dintre cei mai cunoscuţi artişti ai Balcanilor. Compozitor şi chitarist de excepţie, a scris piese pentru Iggy Pop, Ofra Haza sau Cesaria Evora.

Conform tragerii la sorţi efectuate luni de organizatorii Eurovision Song Contest, România va intra, în cadrul concursului internaţional, în prima semifinală, care va avea loc la Belgrad, pe 20 mai, alături de reprezentanţii din alte 18 ţări: Muntenegru, Finlanda, Grecia, Irlanda, Israel, Polonia, Bosnia şi Herţegovina, Estonia, Olanda, Moldova, San Marino, Slovenia, Norvegia, Belgia, Andora, Armenia, Azerbaijan şi Rusia.

În cea de-a doua semifinală a concursului, care se va desfăşura pe 22 mai, vor concura 19 piese din Croaţia, Danemarca, Bulgaria, Portugalia, Ucraina, Elveţia, Macedonia, Islanda, Cipru, Letonia, Belarus, Ungaria, Albania, Suedia, Turcia, Lituania, Georgia, Cehia şi Malta. Ordinea intrării în concurs se va trage la sorţi pe 17 martie, la întâlnirea şefilor de delegaţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici