Harry Belafonte a adormit în timpul unui interviu televizat - VIDEO

Cântăreţul şi actorul Harry Belafonte a adormit în timp ce aştepta debutul interviului pe care urma să îl acorde postului de televiziune KBAK din oraşul californian Bakersfield.

662 afișări
Imaginea articolului Harry Belafonte a adormit în timpul unui interviu televizat - VIDEO

Harry Belafonte (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Harry Belafonte a adormit vineri dimineaţă, aşteptând începerea interviului, iar înregistrarea cu acest moment inedit face senzaţie pe internet, informează hollywoodreporter.com.

Artistul în vârstă de 84 de ani urma să acorde acest interviu în cadrul turneului de promovare a volumului său de memorii, intitulat "My Song".

"Hei, bună dimineaţa, Harry!", l-a salutat prezentatoarea TV Layla Santiago. "Trezeşte-te, trezeşte-te! Acesta este semnalul tău de trezire! Ok, să vă spun ceva: el acum meditează. De fapt, trage un pui de somn", a adăugat prezentatoarea americană.

Deşi începuse deja să râdă, Layla Santiago a fredonat apoi câteva versuri dintr-o piesă celebră a cântăreţului Harry Belafonte, încercând astfel să îl trezească.

Harry Belafonte a apărut din nou pe prima pagină a ziarelor în urmă cu câteva zile, când a vizitat tabăra protestatarilor din mişcarea Occupy Wall Street, care au ocupat străzile din apropierea bursei din New York.

"După câteva săptămâni în care a acordat sute de interviuri pentru a-şi promova documentarul produs de HBO, volumul de memorii şi un nou CD, Harry Belafonte urma să acorde un interviu prin satelit, vinerea trecută, la o oră foarte matinală. Cum era de aşteptat, a existat o defecţiune tehnică a transmisiei asigurate de un post local din Bakersfield. Casca lui nu funcţiona, iar el a decis să îşi acorde câteva momente pentru a medita", a declarat Ken Sunshine, purtătorul de cuvânt al artistului, într-un comunicat.

"Harry Belafonte este un tânăr de 84 de ani, însă are o minte mai ascuţită şi este mult mai treaz decât mulţi dintre cei care l-au intervievat. Poate că lumea ar fi un loc mai bun dacă mai mulţi oameni şi-ar acorda un moment pentru a medita", se afirmă în acelaşi comunicat.

Cântăreţul, supranumit "King of Calypso", deoarece a contribuit la popularizarea muzicii din Caraibe pe plan internaţional în anii '60, luptă pentru o schimbare politică şi socială în Statele Unite încă de pe vremea marşurilor pentru drepturile civile.

Născut în Harlem, Harry Belafonte a fost, începând din anii '50, un militant activ pentru egalitatea în drepturi a tuturor persoanelor şi a contribuit la colectarea a milioane de dolari pentru lupta împotriva apartheid-ului şi a sărăciei din Africa.

Harry Belafonte a ajutat-o pe cântăreaţa şi activista sud-africană Miriam Makeba să intre pe teritoriul Statelor Unite în anii '60. Cei doi au înregistrat mai târziu un album despre situaţia sud-africanilor în timpul epocii apartheid, recompensat cu un premiu Grammy.

Harry Belafonte este interpretul celebrei piese "The Banana Boat Song", care a rămas în memoria publicului graţie versului "Day-O" din refren.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici