Harry şi Meghan rup orice colaborare cu tabloidele din Marea Britanie. Noua politică a ducilor, comunicată sec printr-o scrisoare

  • Ducele şi ducesa de Sussex au transmis că încheie colaborarea cu presa tabloidă din Marea Britanie, ceea ce presupune îngheţarea univocă a oricărui dialog.
  • O scrisoare a fost trimisă editorilor Sun, Daily Mail, Daily Mirror şi Daily Express.
  • Reprezentantul de PR al cuplului a scris că aceştia „sunt îngrijoraţi de faptul că o parte influentă a presei” a publicat articole „denaturate, false sau invazive”.
3561 afișări
Imaginea articolului Harry şi Meghan rup orice colaborare cu tabloidele din Marea Britanie. Noua politică a ducilor, comunicată sec printr-o scrisoare

FOTO Profimedia. 17 aprilie, Los Angeles. Harry şi Meghan Markle sunt văzuţi în LA cu măşti în timp ce oferă mese rezidenţilor nevoiaşi în timpul pandemiei COVID-19. Cuplul a fost fotografiat livrând pachete după ce a făcut voluntariat cu organizaţia non-profit Project Angel Food

Cuplul, mutat de curând în California după ce s-a retras din viaţa publică a familiei regale britanice, a comunicat că refuză să se „ofere ca monedă de schimb pentru textele denaturate de clickbait” din tabloide.

În scrisoarea adresată editorilor publicaţiilor Sun, Mirror, Mail şi Express, un reprezentant al cuplului a explicat că Ducele şi Ducesa de Sussex au făcut pasul către îngheţarea relaţiilor cu tabloidele din cauza ştirilor „denaturate, false sau invazive”.

„Există un cost uman real pentru acest mod de a face afaceri care afectează toată societatea”, se arată în scrisoare, în care se pune accentul pe modul neîntemeiat prin care bârfele ieftine sporesc veniturile din publicitate ale publicaţiilor.

BBC informează că scrisoarea a fost trimisă editorilor Sun, Daily Mail, Daily Mirror şi Daily Express. Daily Star, care nu a fost menţionat în mod specific, este parte din acelaşi grup care publică titlurile Mirror şi Express.

Noua politică a ducilor se aplică celor patru ziare, ediţiilor lor duminicale şi site-urilor web asociate, a informat editorul media al publicaţiei The Guardian, Jim Waterson.

Încheierea contractului de colaborare înseamnă că echipa de PR a cuplului nu va mai răspunde solicitărilor publicaţiilor de a confirma afirmaţiile făcute cu privire la cuplu, „indiferent dacă sunt adevărate sau nu”.

„Această politică nu se referă la evitarea criticilor”, se arată în document.

"Nu este vorba de a opri sau de a cenzura informaţiile publice. Mass-media au toate drepturile să relateze şi să aibă, într-adevăr, o opinie despre ducele şi ducesa de Sussex, bună sau rea. Dar nu se poate baza pe minciuni", se mai spune în scrisoarea către publicaţiile criticate.

În ultimele zile, două dintre ziarele notificate acum au publicat fotografii cu ducii de Sussex care livrează mâncare persoanelor vulnerabile din Los Angeles.

În plus, ea vine în contextul în care Meghan a depus o plângere împotriva editorului Mail, în legătură cu publicarea unei scrisori adresate ducesei de către tatăl său înstrăinat.

Oficial, ducii de Sussex au făcut un pas înapoi în calitate de membri superiori ai familiei regale a Marii Britanii la sfârşitul lunii martie, ca parte a unei tranziţii către intenţia lor de a deveni independenţi financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici