Hitler pregătise un plan alternativ de bombardare a Marii Britanii

Hitler avea un plan secret de bombardare a Marii Britanii în cadrul unei misiuni riscante ce urma să fie lansată în ultimele luni ale celui de-al II-lea Război Mondial, relatează Daily Express în ediţia electronică.

25 afișări
Imaginea articolului Hitler pregătise un plan alternativ de bombardare a Marii Britanii

Hitler pregătise un plan alternativ de bombardare a Marii Britanii (Imagine: www.express.co.uk)

Potrivit planului, dezvăluit la peste şase decenii de la încheierea războiului, piloţii urmau să utilizeze planoare echipate cu bombe de mari dimensiuni.

 

Planoarele, dotate şi cu baloane, urmau să fie lansate dintr-o aeronavă mai mare şi să atingă, în cădere, viteze de peste 1.000 de kilometri pe oră. În ultima secundă înainte de atingerea ţintei, piloţii trebuiau să lanseze bomba şi să activeze balonul de salvare, care ar fi ridicat planorul la altitudini mari.

Proiectul a fost descoperit de aliaţi în ruinele Cancelariei Reich-ului, în iulie 1945.

Planurile urmează să fie scoase la licitaţie la Londra, în cursul acestei săptămâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici