"Hobbitul: Dezolarea lui Smaug", din 13 decembrie în cinematografele din România - VIDEO

Filmul fantasy "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug", al doilea din trilogia "Hobbitul", va avea premiera pe 13 decembrie pe marile ecrane din România, informează Forum Film România, distribuitorul peliculei.

1738 afișări
Imaginea articolului "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug", din 13 decembrie în cinematografele din România - VIDEO

"Hobbitul: Dezolarea lui Smaug", din 13 decembrie în cinematografele din România

Povestea din "Hobbitul: Dezolarea lui Smaug" continuă aventurile lui Bilbo Baggins (Martin Freeman) pe parcursul călătoriei alături de vrăjitorul Gandalf (Ian McKellen) şi cei 13 pitici, conduşi de Thorin Oakenshield (Richard Armitage), în misiunea lor de a pune din nou stăpânire pe Regatul Pierdut, Erebor. Bilbo şi însoţitorii săi trebuie să înfrunte numeroase primejdii şi să parcurgă teritorii ostile, pentru a ţine piept, în final, dragonului Smaug, interpretat, prin intermediul tehnologiei motion-capture, de Benedict Cumberbatch.

"Hobbitul: Dezolarea lui Smaug" este a doua parte a trilogiei pe care Peter Jackson a dezvoltat-o plecând de la romanul "The Hobbit" publicat de J. R. R. Tolkien în 1937 şi apărut în limba română la Editura Rao, în 2012.

Începută în 2012 cu "Hobbitul: O călătorie neaşteptată", trilogia se va încheia anul viitor, când va fi lansat "The Hobbit: There and Back Again".

"The Hobbit: Dezolarea lui Smaug", care trebuia iniţial să fie regizat de mexicanul Guillermo del Toro, este realizat de cineastul Peter Jackson şi îi are în distribuţie, printre alţii, pe Ian McKellen şi Martin Freeman.

Peter Jackson, un fan mai vechi al lui J.R.R. Tolkien, a făcut istorie cu trilogia "Stăpânul Inelelor", devenind primul regizor care a realizat trei filme importante simultan. Anterior a primit critici favorabile pentru lungmetrajul "Heavenly Creatures" (1994), care a obţinut Leul de Argint la Festival Filmului de la Veneţia şi o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun scenariu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici