Imagini NEMAIVĂZUTE cu John Lennon: Starul Beatles avea 26 de ani, dar arăta ca un adolescent - FOTO

Au apărut imagini în premieră cu John Lennon, surprins fără colegii de trupă Paul McCartney, George Harrison sau Ringo Starr. Fotografiile au fost realizate când starul avea 26 de ani.

3031 afișări
Imaginea articolului Imagini NEMAIVĂZUTE cu John Lennon: Starul Beatles avea 26 de ani, dar arăta ca un adolescent - FOTO

John Lennon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pozele au fost făcute în 1966, când John Lennon participa la filmările peliculei "Cum am câştigat războiul" (How I Won The War), relatează dailymail.co.uk.

Filmul a fost regizat de Richard Lester, care i-a dat membrului Beatles şansa de a avea un rol important şi de a juca într-o peliculă fără colegii de trupă. Lester este cel care a produs filmele "A Hard Day's Night" şi "Help!", în care Lennon apare alături de colegii din Beatles.

Filmul respectiv l-a ajutat totodată pe Lennon să ia o pauză de la viaţa agitată pe care o ducea ca membru al Beatles. Era perioada în care formaţia atinsese apogeul, iar fanii îl asaltau zilnic pe John Lennon. De asemenea, avusese o perioadă dificilă din pricina declaraţiei controversate pe care o dăduse în luna martie a acelui an, potrivit căreia membrii Beatles ar fi fost "mai populari decât Iisus".

Fotograful Zdenko Hirschler l-a vizitat pe Lennon în Andaluzia, Spania, unde au fost realizate pozele şi a fost surprins de cât de tânăr părea John Lennon: "Lăsând la o parte uniforma militară, arăta ca un tânăr student: curat şi fericit. Avea 26 de ani dar arăta ca un adolescent", mărturiseşte fotograful.

Lennon i-a spus atunci fotografului că Beatles urma să ia o pauză: "Ajunge cu călătoriile, cu turneele. Ne vom despărţi, pentru un timp cel puţin". Cântăreţul i-a mărturisit lui Hirschler că se săturase de stilul de viaţă pe care îl ducea în Beatles: "Doream să încerc un alt stil de viaţă, poate că actoria este o nouă soluţie, o nouă aventură", a spus Lennon.

În finalul filmului realizat de Lester, personajul lui John Lennon moare după ce este împuşcat de patru ori. Lennon a refuzat iniţial să joace în scena respectivă, spunând că ani de zile a fost chinuit de ideea că nu va muri din cauze naturale. Temerile sale s-au adeverit în anul 1980, când Lennon a fost ucis în apropiere de locuinţa sa din New Yok, fiind împuşcat de cinci ori de către Mark Chapman.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici