În SUA, un om împarte bani pe stradă (Video)

Un filantrop misterios a stat două zile în spatele unui ghişeu improvizat în Times Square, din centrul New York-ului, împărţind dolari la sute de persoane.

17 afișări
Imaginea articolului În SUA, un om împarte bani pe stradă (Video)

În SUA, un om împarte bani pe stradă

Acesta îşi spune "Bailout Bill" (Bill care ajută oameni). Bărbatul îndesat, cu o căciulă de lână pe cap şi cu ochelari negri, a stat, marţi şi miercuri, într-un chioşc, numit Ghişeul salvării, şi a dat cel puţin câte 50 de dolari persoanelor care s-au strâns la coadă, unii aşteaptând şi peste cinci ore. Câteva gărzi îmbrăcate în civil şi înarmate au stat în chioşc şi în jurul acestuia, pentru a-l proteja.

Gestul nu este dezinteresat, bărbatul promovând un site de internet de mică publicitate, www.bailoutbooth.com. El va distribui în câteva zile 500.000 de dolari. "Decât să cumperi un spot publicitar la televizor în timpul difuzării Superbowl, dai o şansă persoanelor să primească nişte bani" în contextul crizei, a spus purtătorul său de cuvânt, Drew Tybus.

Cei care primesc bani trebuie să explice problemele lor unui asistent care merge pe stradă cu un microfon şi o cameră. "Mama mea e pe moarte", a spus Mario, un bărbat în cizme de cowboy, care se sprijinea de un baston. "Să vedem ce va zice Bill", a răspuns asistentul care a discutat cu Mario. Bill a decis să îi dea 150 de dolari.

Un om fără adăpost, Juan Vasquez, de 45 de ani, este recunoscător pentru cei 100 de dolari primiţi. "Asta îmi va permite să îmi spăl lucrurile şi să îmi cumpăr mâncare şi ţigări. Pentru mine, care nu am nimic, este mult", a spus acesta.

Miercuri a fost ultima zi a lui Bill în New York, urmând să ajungă în Washington, Boston şi Philadelphia, a spus purtătorul de cuvânt, care asigură că filantropul va distribui în total jumătate de milion de dolari.

"Bill nu poate să îşi dea numele. El crede că este prea riscant. Toată lumea ştie că are bani şi vă daţi seama unde se poate ajunge", a spus Drew Tybus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici