Încă un presupus trucaj la ceremonia de deschidere a JO

Copiii care ar fi trebuit să reprezinte cele 56 de etnii din China la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing erau de fapt toţi din comunitatea majoritară han, potrivit unui responsabil chinez.

102 afișări
Imaginea articolului Încă un presupus trucaj la ceremonia de deschidere a JO

Încă un presupus trucaj la ceremonia de deschidere a JO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Teoretic, spectacolul trebuia să arate mozaicul de comunităţi ce formează China, prin intermediul copiilor din diferite regiuni îmbrăcaţi în ţinutele tradiţionale.

Însă copiii care au încadrat un mare drapel chinez pe stadionul naţional erau toţi hani, a explicat directorul adjunct al companiei de dans Galaxy, Yuan Zhifeng, citat de cotidianul Wall Street Journal.

Copiii erau foarte naturali şi mignoni, a declarat el. Organizatorii au asigurat însă că toţi copiii au provenit din grupuri etnice oficiale ale ţării.

Programul oficial distribuit presei străine menţiona următorul lucru: "Cincizeci şi şase de copii din 56 de grupuri etnice chineze înconjoară drapelul naţional chinez, reprezentând cele 56 de grupuri etnice".

Hanii reprezintă circa 90 la sută din chinezi. În China este o practică obişnuită îmbrăcarea copiilor han în ţinute tradiţionale care nu corespund grupului lor etnic.

Această dezvăluire, care survine în momentul în care China are probleme cu minorităţi rebele precum tibetani sau uiguri, ar putea constitui a treia controversă care afectează grandioasa ceremonie de deschidere a JO.

Organizatorii JO au dezvăluit că programul televizat a inclus imagini trucate şi artificiile au fost generate pe calculator.

Apoi, directorul muzical al spectacolului a recunoscut că fetiţa care a cântat în timpul ceremoniei a făcut play-back pe altă voce, adevărata cântăreaţă nefiind destul de drăguţă pentru a apărea la televizor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici