INEDIT. Nouă procedură de dezinsecţie la Oradea: este dispersat sub formă de ceaţă caldă

La Oradea se foloseşte o nouă procedură de dezinsecţie care foloseşte un solvent petrolier, dispersat sub formă de ceaţă caldă, prin care se creează o particulă foarte fină, ce pătrunde în toate crăpăturile sau locuriile unde se pot ascunde dăunătorii.

2354 afișări
Imaginea articolului INEDIT. Nouă procedură de dezinsecţie la Oradea: este dispersat sub formă de ceaţă caldă

INEDIT. Nouă procedură de dezinsecţie la Oradea: este dispersat sub formă de ceaţă caldă

Noua procedură a fost prezentată la Oradea şi este este mult mai eficientă datorită faptului că foloseşte un solvent petrolier, care este dispersat, apoi, sub formă de ceaţă caldă. Până acum, în cadrul etapelor de dezinsecţie s-a folosit un solvent pe bază de apă.

La demonstraţia care a avut loc joi seară, au participat primarul Florin Birta, viceprimarul Marcel Dragoş şi managerul firmei care asigură dezinsecţia în municipiu, Alexandru Badea.

„Dacă anul trecut s-au realizat în total 4 etape de dezinsecţie, anul acesta suntem deja la a cincea etapă, urmând să fie efectuate etapizat încă opt proceduri în lunile care urmează. Per total, anul acesta vom avea 13 etape de dezinsecţie, tocmai pentru că ne dorim astfel să asigurăm confortul şi sănătatea orădenilor. Toate produsele care se folosesc sunt autorizate de Ministerul Sănătăţii. Acestea fiind biodegradabile, se vor evapora, dar cel mai important este că substanţele folosite îşi vor face simţit efectul asupra insectelor care generează atâta disconfort în perioada aceasta caldă a anului”, a spus primarul Florin Birta.

În procedurile cu ceaţă caldă se folosesc solvenţii petrolieri, care sunt recomandaţi în procedurile de dezinsecţie şi de către Ministerul Sănătăţii, deoarece particula de solvent petrolier fiind mai mică decât particula de apă, pluteşte mai mult în aer şi posibilitatea contactului cu insectele este mult mai mare, dispersia fiind mult mai bună.

După demonstraţia care a avut loc, maşinile de dezinsecţie au dispersat ceaţă rece pe toate aliniamentele stradale, iar după ora 23.00 s-a acţionat cu ceaţa caldă pe zonele cu parcuri, iar apoi pe arterele principale din oraş. De asemenea, s-a făcut dezinsecţia pe malurile Crişului Repede şi în Cimitirul Municipal.

În total, au ieşit în teren 28 de utilaje cu 50 de oameni. Din cele 28 de maşini, 6 au acţionat cu ceaţă caldă, 14 cu ceaţă rece, iar 8 maşini cu operatori au acţionat la sol.

Dezinsecţia cu ceaţa rece are la bază ca solvent al soluţiei de lucru apa. În principal, acest tip de tratament are o cantitate foarte mică de produse iritante. Atunci cand pulverizarea se face cu echipamente care produc jetul de aer cald, prin arderea produsului petrolier, substanţa pulverizată va fi caldă, de unde şi denumirea tratamentului „cu ceaţă caldă". Dezinsecţia cu ceaţa caldă este un procedeu prin care se creează o particulă foarte fină, care pătrunde în toate crăpăturile sau locurile unde se pot ascunde dăunătorii. Această particulă se face cu ajutorul unor aparate speciale, echipamente care ard un amestec de produs petrolier combinat cu insecticid, creându-se o ceaţă caldă, care datorită particolelor de dimensiuni foarte mici creeaza un efec vizual asemănător unui nor de fum.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici