Inedit: Sarcină rară pentru o femeie din Mali. Ea a născut nonupleţi

O femeie din Mali a născut nouă bebeluşi cu doi mai mulţi decât detectaseră medicii - potrivit ministerului sănătăţii din ţară, care s-a alăturat unui număr mic de mame cu nonupleţi, relatează The Guardian.

936 afișări
Imaginea articolului Inedit: Sarcină rară pentru o femeie din Mali. Ea a născut nonupleţi

Inedit: Sarcină rară pentru o femeie din Mali. Ea a născut nonupleţi

Halima Cisse, în vârstă de 25 de ani, ar fi trebuit să nască şapte bebeluşi, conform analizelor efectuate în Maroc şi Mali. Dar în urma operaţiei de cezariană medicii au avut surpiza să constate că numărul nou născuţilor era mai mare. În total femeia va avea nouă gemeni.

Sarcina lui Cisse a fascinat naţiunea vest-africană şi a atras atenţia liderilor săi. Când medicii au spus în martie că Cisse are nevoie de îngrijiri de specialitate, liderul de tranziţie al ţării, Bah Ndaw, a ordonat trimiterea ei în Maroc, unde a născut cinci fete şi patru băieţi, potrivit ministerului Sănătăţii din Mali.

„Mama şi bebeluşii sunt bine”, a declarat ministrul sănătăţii din Mali.

Ea urmează să se întoarcă acasă peste câteva săptămâni, a adăugat ea.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Maroc, Rachid Koudhari, a declarat că nu are cunoştinţă despre o astfel de naştere multiplă care a avut loc într-unul din spitalele ţării.

Medicii au fost îngrijoraţi de sănătatea Cissei, potrivit rapoartelor presei locale, precum şi de şansele de supravieţuire ale bebeluşilor ei. Naşterile de nonupleţi sunt extrem de rare. Complicaţiile medicale la naşterile multiple de acest fel sunt frecvente.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici