„Influencerii” de pe Instagram, înnebuniţi după Lacul „Maldive” din Siberia. Avertismentul unei companii din apropiere | FOTO

Apele liniştite şi azurii sunt un adevărat magnet pentru utilizatorii reţelei sociale Instagram, în misiunea lor de a obţine selfie-ul perfect. Dar „Novosibirsk Maldives”, aşa cum a fost denumit acest lac siberian, nu este chiar o „frumuseţe absolut naturală”, scrie CNN.

6354 afișări
Imaginea articolului „Influencerii” de pe Instagram, înnebuniţi după Lacul „Maldive” din Siberia. Avertismentul unei companii din apropiere | FOTO

„Influencerii” de pe Instagram, avertizaţi să nu-şi mai facă poze la Lacul „Maldive” din Siberia Instagrammers warned against swimming in toxic Siberian 'Maldives' lake

„Novosibirsk Maldives” este de fapt un lac artificial, creat de o fabrică de cărbune din apropiere. Compania avertizează că lacul este contaminat cu substanţe extreme de toxice şi că înotul în apele sale poate fi foarte periculos.

Lacul este plin cu chimicale care pot cauza reacţii alergice grave asupra pielii, susţine Siberian Generating Company printr-un comunicat publicat pe reţeaua socială din Rusia, VKontakte, luna trecută.

„În ultima săptămână, lacul pe care noi îl folosim ca groapă de gunoi pentru uzina Novosibirsk TEZ-5 a devenit o vedetă a reţelelor de socializare”, transmite compania prin comunicat. „Dar NU puteţi să înotaţi în lac. Apele sale au un conţinut alcalin foarte ridicat, din cauza faptului că numeroşi oxizi metalici sunt dizolvaţi în lac. Contactul cu pielea ar putea cauza o reacţie alergică”, adaugă comunicatul.  

De asemenea, compania i-a avertizat pe turişti că fundul lacului este foarte mlaştinos, iar dacă cineva rămâne prins, este „aproape imposibil” să scape fără ajutorul altcuiva, potrivit CNN

Mai departe, compania a scris un avertisment cu majuscule: „AŞADAR, VĂ RUGĂM CA ÎN CĂUTAREA VOASTRĂ PENTRU UN SELFIE SĂ NU CĂDEŢI ÎN GROAPA CU TOXINE! ACESTA ESTE CEL MAI MARE RISC”.

Apele lacului îşi obţin culoarea spectaculoasă datorită adâncimii, dar şi numeroşilor oxizi metalici dizolvaţi în lac, potrivit reprezentanţilor companiei. În plus, apa este extrem de alcalină, nivelul pH-ului depăşind 8.

În ciuda avertismentelor, utilizatorii reţelei Instagram continuă să viziteze lacul în încercarea de a obţine cea mai frumoasă fotografie, aceştia pozându-se în costume de baie, alături de animale gonflabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici