Informaţii privind tulburările psihologice prin care a trecut Marilyn Monroe, publicate într-un nou volum biografic

Texte privind tulburările de natură psihologică prin care a trecut Marilyn Monroe, care se gândea la sinucidere cu câţiva ani înainte de tragica ei dispariţie cauzată de o supradoză de medicamente, au fost publicate în "Fragments", un volum biografic, alcătuit pe baza jurnalelor şi scrisorilor actriţei americane.

194 afișări
Imaginea articolului Informaţii privind tulburările psihologice prin care a trecut Marilyn Monroe, publicate într-un nou volum biografic

Tulburările psihologice prin care a trecut Marilyn Monroe, publicate într-un nou volum biografic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit femalefirst.co.uk, Marilyn Monroe a descris "chinul" prin care trecea, în câteva scrisori către Lee Strasberg, mentorul ei din New York, căruia îi mărturisea că se simte extrem de singură atunci când filma la Hollywood şi căruia îi relata toate problemele cu care se confrunta şi în viaţa personală.

Într-o scrisoare pe care a expediat-o la puţin timp după divorţul ei de jucătorul de baseball Joe DiMaggio, celebra actriţă americană se întreba în 1955: "De ce am simţit întotdeauna că dintr-un anumit punct de vedere sunt o fiinţă inferioară, de ce mă simt ca şi cum aş fi ultimul om? Chiar şi din punct de vedere fizic, întotdeauna am fost sigură de faptul că ceva nu e în regulă cu mine".

Starea de spirit a actriţei a căpătat accente şi mai dramatice într-o notă pe care Monroe a scris-o după divorţul de cel de-al doilea ei soţ, dramaturgul Arthur Miller, pronunţat în 1961: "Ajutor, ajutor, ajutor! Simt că m-am apropiat de punctul în care tot ceea ce îmi doresc este să mor".

Marilyn Monroe a murit în urma unei supradoze de medicamente în anul 1962, la 36 de ani.

Volumul "Fragments" va ajunge pe rafturile librăriilor americane la sfârşitul lunii octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici