Interpretul lui Darth Vader, învingător în lupta cu cancerul la prostată

Actorul britanic Dave Prowse, interpretul personajului Darth Vader din primele trei filme ale francizei "Războiul Stelelor", diagnosticat cu cancer la prostată la începutul anului, a declarat recent că a învins această boală, informează bbc.co.uk.

64 afișări
Imaginea articolului Interpretul lui Darth Vader, învingător în lupta cu cancerul la prostată

Interpretul lui Darth Vader, învingător în lupta cu cancerul la prostată (Imagine Mediafax Foto/AFP)

"Există un fel de stânjeneală, dar toţi bărbaţii trebuie să înţeleagă că nu există nimic stânjenitor în a merge la medic pentru a-ţi face analizele", a declarat Dave Prowse, fost culturist şi halterofil.

Actorul britanic în vârstă de 72 de ani, căsătorit şi tată a trei copii, a descoperit că este bolnav de cancer în urma activităţii sale caritabile susţinute. Prezent la un turneu de golf organizat de fundaţia Prostate Cancer Charity, el a fost rugat de organizatori să înmâneze cecul cu fondurile obţinute în cadrul acelui eveniment. Persoana care a primit cecul l-a întrebat dacă şi-a făcut testul de evaluare a antigenului specific prostatic, care este recomandat tuturor bărbaţilor trecuţi de vârsta de 50 de ani.

Actorul britanic nu făcuse încă acest test, dar întrebarea i-a rămas în minte şi, după câteva luni, în timpul unei conversaţii cu medicul său, i-a cerut acestuia să îi facă şi o serie de analize sangvine.

Biopsia a relevat prezenţa unor celule suspecte şi, după un test suplimentar, actorul a fost diagnosticat cu cancer la prostată. El a făcut radioterapie şi a primit tratament medicamentos şi, după cum a mărturisit mai târziu, singurele efecte secundare de care s-a plâns au fost câteva "puseuri de fierbinţeală".

Deoarece medicii au detectat cancerul într-un stadiu incipient, actorul britanic a reuşit să învingă boala, iar în prezent prognoza lui medicală este excelentă.

Dave Prowse, membru al Ordinului Imperiului Britanic, intenţionează să îşi continue călătoriile în jurul lumii, pentru a participa la convenţiile internaţionale organizate de fanii filmelor din seria "Războiul Stelelor". Actorul britanic a interpretat personajul Darth Vader în primele trei filme ale francizei: "Războiul Stelelor" (1977), "Imperiul Contraatacă" (1980) şi "Întoarcerea lui Jedi" (1983).

În Marea Britanie, un sfert din cazurile de cancer diagnosticate în rândul bărbaţilor este reprezentat de cancerul la prostată. În fiecare an, aproape 35.000 de bărbaţi sunt diagnosticaţi cu cancer la prostată şi peste 10.000 mor din cauza acestei boli.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici