Între Occident şi Orient. Cum să te distrezi în Istanbul, în anul 2022

Constantinopol, sau Istanbul, oferă atracţii grozave pentru călători, cu viaţa colorată de zi cu zi a oraşului şi viaţa dinamică de noapte. Şi o excursie în această metropolă magică nu ar fi completă fără a vedea principalele atracţii ale oraşului.

1035 afișări
Imaginea articolului Între Occident şi Orient. Cum să te distrezi în Istanbul, în anul 2022

Instanbeautiful vă ajută să bifaţi atracţiile de vizitat şi activităţile de făcut în Istanbul. 

 

1. O zi istorică în Sultanahmet
Pentru cei care sunt un adevărat pasionaţi de istorie şi doresc să vadă siturile istorice ale oraşului,să vizitaţi şi să vedeţi cartierul Sultanahmet. Este cel mai bun mod de a profita la maximum de priveliştile, sunetele şi mirosurile oraşului.

Sultanahmet găzduieşte  toate cele mai vizitate obiective istorice şi turistice din Istanbul, cum ar fi Piaţa Sultanahmet (Hippodrom),  Hagia Sofia ,  Palatul Topkapi,  Moscheea Albastră, Muzeele de Arheologie din Istanbul  şi  Muzeul de Artă Turcă şi Islamică care sunt situate aici şi toate pot fi explorate pe jos.

2. Faceţi o croazieră pe Bosfor
Croaziera pe Bosfor este una dintre cele mai populare şi mai fantastice forme de divertisment din vizita ta la Istanbul. Croazierele tipice pe Bosfor încep uşor la est de faimosul Pod Galata şi continuă până la Anadolu Kavagi, care este intrarea Bosforului în Marea Neagră, făcând numeroase opriri  pentru a vizita obiectivele turistice de-a lungul strâmtorii.

 

3. Exploraţi oraşul cu autobuzul turistic Hop-on / Hop-off
Turul BigBus Istanbul este o modalitate ieftină de a descoperi şi de a explora zonele populare din Istanbul pe care pur şi simplu nu le-ai putea vedea plimbându-te jos, într-o singură zi. Autobuzul cu două etaje te duce către atracţiile populare de-a lungul cartierelor şi vă oferă comentarii informative preînregistrate care sunt disponibile în 8 limbi. 

4. O noapte mistică la spectacolul dervişilor
Spectacolul sau Ceremonia dervişilor   („Sema” în turcă) este una dintre cele mai vizitate atracţii din Istanbul de către turişti. Pentru că această ceremonie este un eveniment foarte neobişnuit pentru turişti,  atunci când aud despre ea, majoritatea încearcă să prindă acest spectacol cu o oră înainte ca  să asiste la miracolul dervişilor învolburaţi. Există două locuri populare în care puteţi urmări acest spectacol. Rezervă-ţi biletele online în avans deoarece se epuizează rapid. 

 
5. Vizitează fermecătoarele muzee din Istanbul
Pentru cei care sunt  pasionaţi de cultură şi artă , muzeele din Istanbul oferă tot ce este mai bun din moştenirea istorică, cultura şi arta modernă a oraşului. Istanbulul găzduieşte peste 80 de muzee şi multe galerii de artă prezintă toată cultura, artele şi istoria oraşului; inclusiv pictură, sculptură, fotografie şi multe altele. Muzeele de Arheologie din Istanbul, Muzeul Hagia Sofia , Muzeul Palatului Topkapi, Muzeul Transporturilor Rahmi Koc  şi  Muzeul de Artă Turcă şi Islamică sunt printre cele mai vizitate muzee din Istanbul. 

6. Experimentaţi bucătăria turcească
Istanbulul oferă o gamă largă de preparate din bucătăria turcească la varietatea de restaurantele recunoscute, cu preparate delicioase şi de lux din Istanbul. Bucătăria tradiţională turcească merită cu adevărat gustată. Călătorii pot alege dintr-o gamă largă de preparate turceşti de  kebab, aperitive şi mâncăruri care se bazează în mare parte pe carne. De asemenea, dulciurile turceşti precum baklava şi rahatul turcesc sunt renumite în întreaga lume. 

7. O zi distractivă în parcurile tematice din Istanbul
Istanbulul oferă parcuri tematice grozave, cu o varietate de senzaţii tari şi plimbări grozave,  acvarii, delfinarii, muzee tematice şi multe altele. Parcurile de distracţie  nu sunt doar locuri de distracţie, ci şi locuri grozave pentru învăţarea şi dezvoltarea imaginaţiei copiilor tăi. Vă recomandăm să vizitaţi Isfanbul ,  Aquarium Sea Life Istanbul şi  Istanbul LEGOLAND Discovery Center  

8. Bucuraţi-vă de viaţa de noapte intensă din Istanbul
Divertismentul din Istanbul se învârte în jurul multor locuri de divertisment pe care oraşul le are de oferit. Viaţa de noapte din Istanbul a prins viaţă cu adevărat în ultimii ani şi localnicii vă vor spune  că magia vieţii de noapte se răspândeşte în toate direcţiile prin oraş. Cu numeroasele sale baruri, pub-uri, cafenele, cluburi de noapte, localuri muzicale şi restaurante din Istanbul, vă puteţi petrece cu uşurinţă noaptea sărind dintr-un loc în altul.  

9. Bucuraţi-vă de cele mai bune privelişti ale oraşului

Veţi găsi o mulţime de locuri grozave şi puncte de vedere de care vă puteţi bucura de o vedere panoramică asupra Istanbulului, de la monumente istorice precum turnuri, moschei şi palate, la terase de pe acoperiş şi dealuri. 

10.Cumpărături   
Varietatea produselor tradiţionale şi moderne oferite în bazarurile istorice de origine otomană şi centrele comerciale moderne, face din oraş un centru de atracţie pentru iubitorii de cumpărături. Renumitul Marele Bazar (Kapalicarsi) este unul dintre cele mai mari mall-uri istorice din lume, cu cele peste 4.000 de magazine ale sale. Bazarul egiptean de mirodenii (Misir Carsisi) este, de asemenea, foarte popular, unde vă puteţi bucura de mirosul diferitelor mirodenii, fructe uscate, dar şi de minuţiozitatea cu care sunt produse coşurile, bijuteriile şi draperiile. . 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici