Invenţie inedită: A apărut berea din coajă de vinete. Cine este în spatele acestei descoperiri

Un lector de la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi a inventat o bere care se face din extract de coajă de vinete. Inventatoarea spune că s-a inspirat din tendinţa consumatorilor de a opta pentru produsele naturale.

3129 afișări
Imaginea articolului Invenţie inedită: A apărut berea din coajă de vinete. Cine este în spatele acestei descoperiri

Bere din coajă de vinete inventată de o femeie, lector la universitatea din Galaţi

AuberBeer, berea din extract de coajă de vinete, este unul dintre produsele expuse în cadrul unui salon de inventică din Galaţi.

Ideea i-a venit Georgianei Horincar, lector universitar, în timpul orelor de practică de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

La nivel industrial, coaja de vinete este un subprodus foarte puţin valorificat, aproape deloc, dar reprezintă o sursă bogată de compuşi biologic activi cu potenţial antioxidant ridicat. Eu lucrez cu studenţii în Staţia Pilot de Bere din cadrul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor şi m-am gândit că berea este un produs care are un conţinut moderat de alcool, are un PH optim pentru solubilizarea extractului de vinete”, a declarat, pentru MEDIAFAX, lectorul Georgiana Horincar.

Inventatorul berii din coajă de vinete spune că tendinţa consumatorilor de a opta pentru consumul de produse naturale, fără adaos de aditivi, solicită inovare în industria alimentară. În plus, produsul are o serie de avantaje pentru sănătatea consumatorilor.

Acest produs beneficiază de proprietăţile antioxidante ale extractului din coaja vinetelor, prin creşterea nivelului de compuşi bioactivi în compoziţia berii. Mai mult, prin încorporarea extractului de vinete, bogat în pigmenţi antocianici, berea a dobândit o culoare roşiatică, cu o intensitate ce a variat în funcţie de conţinutul de extract adăugat, fără a modifica celelalte caracteristici senzoriale, gust, miros, limpiditate, spumare. Prin urmare, AuberBeer este un produs inovativ, cu valoare adăugată, o sursă importantă de antioxidanţi, vitamine din grupul B şi substanţe minerale care, consumat cu moderaţie, contribuie la o dietă sănătoasă şi echilibrată”, a explicat Georgiana Horincar.

Un alt beneficiu important rezultat în urma adaosului de extract de vinete în bere îl constituie aportul ridicat de antioxidanţi, cu impact pozitiv asupra calităţii vieţii, care nu se regăseşte în compoziţia naturală a berii.

Ugal Invent este un eveniment anual care se desfăşoară la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Manifestarea sprijină inovarea şi reprezintă o oportunitate oferită inventatorilor pentru a-şi face cunoscute invenţiile atât în faţa oamenilor de afaceri, cât şi a publicului larg.

Prima ediţie a avut loc în 2014 şi încă de la început a fost un concurs cu premii. Anul acesta, în concurs s-au înscris peste 150 de invenţii şi lucrări.

Taguri:
bere,
vinete,
invenţie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici