"Iron Man - Omul de oţel" domină nominalizările la Visual Effects Society Awards (Video)

"Iron Man - Omul de oţel" domină lista producţiilor cu supereroi, extratereştri şi monştri nominalizate la premiile decernate de Visual Effects Society (VES), fiind selecţionat la cinci categorii, inclusiv la cea a filmului cu cele mai bune efecte speciale, informează variety.com.

100 afișări
Imaginea articolului "Iron Man - Omul de oţel" domină nominalizările la Visual Effects Society Awards (Video)

"Iron Man - Omul de oţel" domină nominalizările la Visual Effects Society Awards (Video)

Filmele "Cavalerul Negru", "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal" şi "Bolt" au primit, fiecare, câte patru nominalizări.

În competiţie la cea mai importantă categorie, cea a "filmului cu cele mai bune efecte speciale", se mai află lungmetrajele "Cronicile din Narnia: Prinţul Caspian", produs de studiourile Disney, "Strania poveste a lui Benjamin Button", produs de studiourile Paramount, "Monstruos", distribuit tot de Paramount, şi filmul "Hellboy şi Armata de Aur", al studiourilor Universal.

La categoria "cel mai bun efect special dintr-un film" vor concura "Strania poveste a lui Benjamin Button", "Iron Man", "Monstruos", "Ziua în care Pământul s-a oprit" şi "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal".

Trei dintre cele şapte filme reţinute pe lista lungă de nominalizări la premiul Oscar pentru cele mai bune efecte speciale au fost aproape ignorate de experţii VES: "Mumia: Mormântul Împăratului Dragon" a primit o singură nominalizare, iar "Călătorie spre centrul Pământului" şi "Australia" au fost omise de juriu.

Studiourile Disney au dominat categoria nominalizărilor pentru producţiile de animaţie, filmele "Bolt" şi "Wall-E" primind patru, respectiv trei nominalizări. Ambele producţii sunt nominalizate la categoriile "cel mai bun film de animaţie" şi "cel mai bun personaj animat dintr-un film de animaţie". De asemenea, filmul "Kung Fu Panda", produs de DreamWorks Animation, a primit trei nominalizări şi va concura la aceleaşi categorii ca şi producţiile "Bolt" şi "Wall-E".

"Battlestar: Galactica", "Terminatorul: Războiul continuă", "Ghost Wisperer" şi "Heroes" concurează la premiile pentru cele mai bune efecte speciale în serialele de televiziune. Serialul "John Adams" conduce în topul nominalizărilor pentru producţiile de televiziune, cu trei categorii, iar "Doctor Who", "Generation Kill" şi "Heroes" au primit câte două nominalizări.

Kathleen Kennedy şi Frank Marshall vor primi câte un premiu pentru întreaga carieră din partea VES, iar Phil Tippert va primi premiul George Melies pentru excelenţă în domeniul artistic.

Gala premiilor Visual Effects Society va avea loc pe 21 februarie, la Century Plaza Hotel din Los Angeles.

Iron Man

 Batman - The Dark Knight

 Indiana Jones and the Kingdom of Crystal Skull

Bolt

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici