James Blunt va concerta, în 31 octombrie, la inaugurarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca

Artistul britanic James Blunt va concerta, în 31 octombrie, la Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului de inaugurarea a Sălii Polivalente din municipiu, care este în construcţie, lucrările urmând să fie finalizate la jumătatea lunii septembrie, a anunţat, miercuri, primarul Emil Boc.

827 afișări
Imaginea articolului James Blunt va concerta, în 31 octombrie, la inaugurarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca

James Blunt va concerta, în 31 octombrie, la inaugurarea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

James Blunt va ajunge la Cluj-Napoca în cadrul turneului mondial de promovare a celui mai recent album, "Moon Landing", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul Emil Boc a spus, într-o conferinţă de presă, că lucrările la Sala Polivalentă vor fi gata în 15 septembrie, iar până în 15 octombrie va fi făcută recepţia.

Deschiderea oficială va avea loc în 31 octombrie, cu un concert susţinut de artistul britanic James Blunt. Concertul este organizat în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică şi Artă Transilvania - TIMAF.

Organizatorul TIMAF, Bogdan Buta, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că bugetul evenimentului va fi de aproximativ 250.000 de euro, biletele pentru concert urmând să fie puse în vânzare de săptămâna viitoare, cu preţuri cuprinse între 50 şi 250 de lei.

"Am încercat să aducem un artist actual, care este foarte cerut de public. Concertul de la Cluj-Napoca va fi singurul eveniment al lui James Blunt care va avea loc în România în cadrul turneului de promovare", a spus Buta.

Înaintea concertului de la Cluj-Napoca, artistul va cânta, în 29 octombrie, în Cehia, la Karlovy Vary, iar în 20 noiembrie va susţine un spectacol în Irlanda, la Dublin.

Cântăreţul şi compozitorul britanic James Blunt, cunoscut mai ales pentru piesele "You’re beautiful" şi "Goodbye my lover", a lansat de-a lungul carierei patru albume, cel mai recent, "Moon Landing", fiind lansat anul trecut. Artistul a câştigat de două ori Brit Awards, tot de două ori MTV Video Music Awards şi a fost de cinci ori nominalizat la Premiile Grammy.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, care va fi inaugurată în octombrie, la patru ani de la începerea lucrărilor de construcţie, va avea o capacitate de 7.200 de locuri, putând fi extinsă până la 10.000 de locuri, investiţia ridicându-se la 88 de milioane de lei, fără TVA.

Primăria Cluj-Napoca a organizat în 19 noiembrie 2010 licitaţia pentru construirea Sălii Polivalente, aceasta fiind adjudecată pentru o sumă de 50,9 milioane de lei de către SC Con-A SA din Sibiu, iar termenul de execuţie era de 36 de luni.

Societatea ACI Cluj-Napoca, clasată pe locul al treilea la licitaţie, cu o ofertă de aproape 92 de milioane de lei, a contestat în instanţă atribuirea lucrărilor către Con-A şi a câştigat în urma unei sentinţe a Tribunalului Cluj. Lucrările au fost sistate în martie 2012, după ce fuseseră realizate în proporţie de 65 la sută.

Instanţa a decis, de asemenea, organizarea unei noi licitaţii de către municipalitate pentru lucrările rămase de executat.

În decembrie 2013, Primăria Cluj-Napoca a desemnat câştigătorul licitaţiei organizate pentru continuarea lucrărilor la Sala Polivalentă, fiind vorba despre o asociere de firme în jurul SC Con-A SA, cu o ofertă totală de 36,5 milioane de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici