Jared Leto îşi reia cariera de actor şi va juca rolul unui travestit

Jared Leto, solistul trupei 30 Seconds to Mars, a decis să îşi reia cariera de actor şi va juca alături de Matthew McConaughey şi Jennifer Garner într-o dramă despre SIDA, în care va interpreta rolul unui travestit flamboaiant.

247 afișări
Imaginea articolului Jared Leto îşi reia cariera de actor şi va juca rolul unui travestit

Jared Leto (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Rockerul american a decis să joace din nou în filme, după o pauză de trei ani, şi va apărea astfel în drama "The Dallas Buyer's Club", informează hollywoodreporter.com.

Cineastul canadian Jean-Marc Vallee va asigura regia acestui proiect cinematografic. Filmările vor debuta săptămâna viitoare, în oraşul american New Orleans.

Inspirat de fapte reale, filmul va prezenta povestea lui Ron Woodroof (interpretat de McConaughey), un electrician din Texas diagnosticat cu SIDA, căruia medicii i-au mai dat doar şase luni de trăit, dar care începe să facă trafic cu medicamente alternative, pe care le aduce fraudulos în Statele Unite pentru a se ajuta pe sine, dar şi pe alţi pacienţi bolnavi de SIDA. Ron Woodroof a reuşit să trăiască câţiva ani suplimentari, însă a intrat în "coliziune" cu politica dusă de U.S. Food and Drug Administration, care nu dorea să aducă în ţară acele medicamente.

Într-un rol ce are un potenţial extraordinar, Jared Leto va juca rolul unui travestit flamboaiant, infectat cu HIV, care îl ajută pe Woodroof. La un moment dat, numele actorului Gael Garcia Bernal era vehiculat pentru acest rol.

Craig Borten şi Melisa Wallack au adaptat povestea lui Woodroof într-un scenariu de film.

Jared Leto şi-a început cariera în showbiz lucrând ca actor şi a colaborat cu câţiva regizori de excepţie. Astfel, el a lucrat cu David Fincher la filmele "Fight Club" şi "Panic Room", însă a devenit cu adevărat celebru după ce a lucrat cu Darren Aronofsky la impresionantul "Requiem for a Dream".

Ulterior, Leto a renunţat la filme şi şi-a concentrat întreaga energie asupra trupei sale 30 Seconds to Mars, care a devenit la mijlocul anilor 2000 o trupă cu mare priză la publicul tânăr şi umplea stadioane întregi în timpul turneelor mondiale. Leto a regizat documentarul despre trupa sa, intitulat "Artifact" (sub pseudonimul Bartholomew Cubbins), iar acest documentar a câştigat premiul publicului la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto din luna septembrie.

Întrucât muzica îi ocupă o mare parte din timp, Jared Leto a jucat tot mai rar în filme în ultmii ani şi îşi alege rolurile cu mare atenţie. Astfel, "The Dallas Buyer's Club" va fi primul lui film din ultimii trei ani, precedenta lui rol fiind acela din "Mr. Nobody", în care a apărut alături de Sarah Polley şi Diane Kruger.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici