Jeralean Talley, cea mai vârstnică persoană din lume, a murit la 116 ani - VIDEO

Jeralean Talley, cea mai vârstnică persoană din lume, a murit în statul american Michigan, la doar 26 de zile după ce a sărbătorit împlinirea vârstei de 116 ani, a dezvăluit joi un purtător de cuvânt al familiei sale, citat de Reuters.

216 afișări
Imaginea articolului Jeralean Talley, cea mai vârstnică persoană din lume, a murit la 116 ani - VIDEO

Jeralean Talley, cea mai vârstnică persoană din lume, a murit la 116 ani (Imagine: Captura Video)

Născută pe 23 mai 1899, Jeralean Talley devenise cea mai vârstnică persoană din lume - un titlu atribuit de Gerontology Research Group, o organizaţie care validează vârstele celor mai longevivi oameni din lume -, după ce Gertrude Weaver a murit, la vârsta de 116 ani, în statul american Arkansas, la începutul lunii aprilie.

Jeralean Talley, o femeie afro-americană, a murit în noaptea de miercuri spre joi, în somn, în reşedinţa ei din Inkster, o suburbie a oraşului Detroit, în care locuia alături de fiica ei, Thelma Holloway, în vârstă de 77 de ani.

Jeralean Talley s-a născut în Georgia, dar s-a mutat în Michigan în 1935, cu soţul ei, Alfred Talley, după ce acesta a obţinut un loc de muncă la uzinele Ford. Soţul ei a murit în 1988, la vârsta de 95 de ani.

Jeralean a avut o viaţă activă şi a participat la concursuri de bowling până la vârsta de 104 ani. Un serviciu funerar în memoria ei va fi organizat pe 27 iunie.

Cea mai vârstnică persoană din lume a devenit Susannah Mushatt Jones, care are vârsta de 115 ani. Născută în statul american Alabama, ea locuieşte într-un azil pentru bătrâni din cartierul Brooklyn din New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici